İSTANBUL

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılış töreninde katılımcılara hitap ediyor.

Cekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı'nın ikinci etabının önceden tamamlanması gerektiğine işaret eden Erdoğan, şöyle koruştu:

Gecikmenin sebebi; Üsküdar'daki arkeolojik alanlarla ilgili süreçlerin uzaması, yerleşimin yoğun olduğu bölgelerden geçen tünellerin inşasında sıkıntı yaşanması ve sürücüsüz metro metro olması sebebiyle deneme seferlerinin uzun sürmesidir."

Banliyö hattı müjdesi

Erdoğan, "Bu yıl sonuna kadar, metroya dönüştürdüğümüz 63 kilometre uzunluğundaki eski Gebze-Halkalı banliyö hattını da inşallah hizmete açıyoruz." dedi.

Raylı sisteme yönelit çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Halen inşası süren diğer projelerle birlikte raylı sistem uzunluğumuzu 2019 yılında 355 kilometreye, yeni projelerle de nihai olarak bin kilometrenin üzerine çıkartma kararındayız."

Erdoğan, "İstanbul'un diğer tüm sorunlarıyla birlikte ulaşım sorununu çözmeden bize durmak, dinlenmek yok." diye konuştu.

Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
CHP'ye eleştiri

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ümraniye çöplüğünün nasıl patladığını, çatladığını bilmiyor musunuz? Kimdi oranın belediye başkanı, CHP. O çöplük patladığı zaman orada kaç kişi öldü? 39 kişi öldü. Peki CHP, bunun hesabını verdi mi? Verdi, verdi.. Niye verdi? Çünkü bu millet bir daha bunlara ne ilçelerimizde, ne İstanbul'umuzda bunlara görev verdi. Şu anda onlarda olan diğer ilçeleri de Mart 2019'da alalım. Çünkü bunlarda hizmet aşkı yok."

"Kimse bizi bölmeye gayret etmesin"

Türkiye'de ayrım yapmak isteyenlerin yanlış istikamete gittiğini ifade eden Erdoğan, "Bu ülkede ayrım yapmak isteyenler yanlış istikamete gidiyorlar ve bunun bedelini de bu ülkede ağır ödediler, ağır ödüyorlar. Lütfen kimse bizi bölmeye gayret etmesin." dedi.

Yeni havalimanı 29 Ekim'de açılıyor

"İstanbul'u, küresel merkez hedefine doğru adım adım yaklaştırdıklarına dikkati çeken Erdoğan, "29 Ekim'de yeni havalimanımızın resmi açılışını gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA