Avusturyalı şirket, 2 yıl önce Özata Grubu’n bünyesindeki Teknik Plastik ve Teknik IML’nin yüzde 51’ini alan Greiner, bu kez yine aynı grubun iştiraklerinden TGM! Ambalaj Sanayi adlı şirketin tamamını bünyesine katıyor. Anlaşma sağlanırsa Avusturyalı şirketin bu Türkiye’deki 3’üncü satın alma operasyonu olacak.

Greiner’ın satın almak istediği TGM1 Ambalaj, Tuzla’da üretim gerçekleştiriyor. Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre, 15.1 milyon TL sermayeli TGM1’in kaptan köşkünde ise Özilhan ve Özata aileleri var. Anadolu Grubu’nun patronu Tuncay Özilhan’ın yeğeni Mustafa Aydın Özilhan ve Hayri Özilhan’ın yanı sıra hissedarlık Özata Ailesi’nden Ünal ve Uğur Özata tarafından paylaşılmış.

1868’DE KURULDU, 10 BİN ÇALIŞANI VAR

Satın alan Avusturyalı Greiner ise 1868 yılında Almanya’da kuruldu. Ardından Avusturya’nın Kremsmünster kentine merkezini taşıyan şirketin 30’un üzerinde ülkede tesisi var. Yaklaşık 2 milyar dolar ciro yapan firmanın çalışan sayısı ise 10 bin civarında.

Bilindiği üzere Avrupa'nın en büyük kimya şirketlerinden Greiner, 2015’te İstanbul merkezli Özata Grubu'na ait Teknik Plastik ve Teknik IML adlı firmalarının yüzde 51'lik hissesini almış, bu operasyonla ilgili Greiner Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Axel Kühner, "Bu satın alma Ortadoğu ve Asya pazarlarına attığımız ilk adımı temsil ediyor" açıklamasında bulunmuştu.

Greiner Holding'in hisse aldığı 270 çalışanlı Teknik Plastik ve Teknik IML adlı şirketler, Danone, Nestle, Ülker başta olmak üzere birçok dev şirket ve markaya hijyenik plastik ambalaj ve otomat bardağı üreten firma, damacana üretiminde de Avusturyalı Watertek firmasıyla işbirliği yapıyor.

Kaynak: HABER7.COM