Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini, Bakırköy Adalet Sarayı'nda avukatlar oturma eylemi düzenleyerek protesto etti. Avukatlar "Hepimiz Elçi'yiz öldürmekle bitmeyiz" şeklinde slogan attı. 

Yaklaşık 200 avukat dün sabah Bakırköy Adalet Sarayı'na gelerek Tahir Elçi hakkında geçtiğimiz aylarda bir televizyon kanalında söylediği "PKK terör örgütü değildir" dediği sözleri üzerine ‘terör örgütü propagandası yapmak' suçundan dava açan Başsavcı vekili İdris Kurt ile görüşmek istedi. Başsavcı Vekili Kurt'un izinli olması nedeniyle bu görüşmeyi gerçekleştiremeyen avukatlar, adliye içinde "Hepimiz Elçi'yiz öldürmekle bitmeyiz" şeklinde slogan attı. Avukat Baran Doğan, İdris Kurt'un odasının bulunduğu katta yaptığı açıklamada "Katliam burada başlamıştır" diyerek şunları söyledi:

"Hrant Dink katliamında da böyle oldu. 301'den valiliğe, emniyete çağrıldı, tehdit edildi. Vazgeç denildi, vazgeçmedi, öldürüldü. Kürt hukukçulara, aydınlara, devrimcilere namluların ucundan seslendiler. Bizi başka bir şeyle korkutun. Ölümle korkutmayın. Siz savaş istiyorsunuz ama biz barış istiyoruz."

MAHKEME ÖNÜNDE SLOGAN

Avukatlar daha sonra, 19 Nisan 2015 günü Elçi'nin yargılamasının başlanacağı Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi önüne gelerek "Katil devlet hesap verecek" sloganı attı.

Daha sonra adliye bahçesine çıkan avukatlar burada 1 saatlik oturma eylemi yaptı. Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Halkevleri Hukuk Dairesi, Sosyal Haklar Derneği, Birleşik Haziran Hukukçuları adına konuşan avukat Züleyha Gülüm tarafından yapılan ortak basın açıklamasında "Tahir Elçi, devletin tahammül edemediği barışın ve özgürlük mücadelesinin sesiydi. 90'larda devlet güçleri tarafından işlenen faili meçhul cinayetlerin peşini bırakmayan, yargılamalarını takip eden, insan hakları savunucu bir baro başkanıydı. 8 yıl önce Hrant Dink nasıl öldürüldüyse, Tahir Elçi de öyle öldürüldü. Tıpkı Hrant gibi ensesinden vuruldu" dedi.Gülüm, Tahir Elçi'nin söylediği söz nedeniyle hedef haline getirildiğini öne sürdü.
habertürk