İzmir'de 'Bu kadar da olmaz' denilen bir olay, kentin hukuk camiasında gündemin ilk sıralarına tırmandı. Bir avukat, kendisini savunması için vekalet verdiği avukata ücretini ödemeyince icra ve hacizle karşı karşıya kaldı.

Burak Cilasun / Ben TV

Zaman zaman avukatlar ve müvekillerini karşı karşıya getirebilen müvekkillik ücretleri iddiaya göre İzmir'de bu kez iki avukatı karşı karşıya getirdi.

Edinilen bilgiye göre Avukat İlker Genç 2012-2014 yılları arasında bir diğer avukat Atilla E.'nin  ağır ceza mahkemelerindeki 33 dosyasında müvekkillik görevini üstlendi. Bu süreç içinde Atilla E., Genç'e ödeme yapmayınca Genç de 2014 yılı içinde ihtarname çekerek ücretinin ödenmesini istedi.

İthar sonrasında yine ücretini alamayan Genç, Karşıyaka 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Geçtiğimiz ay karara bağlanan davadan, Genç'e ödeme yapılması karar çıktı. Bunun üzerine Genç, Atilla E. hakkında icraya başvurarak, eski müvekkiline ait bazı taşınmazlar ve banka hesapları üzerinden haciz işlemi uygulattı. Yaşanan bu süreç İzmir hukuk camiasında kısa sürede en çok konuşulan konulardan biri halini aldı.

http://www.kanalben.com/haber/453297/vekalet-ucretini-odemeyince.html