Avukatlar arasında mutlu bir azınlık hariç  avukatların para kazanamadığı bir gerçek.. Avukatlık her geçen gün kötüye gidiyor..

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu adaletbiz ile söyleşisinde şöyle diyor:

“Şu anda mevcudumuz 92 bine dayandı. Yıllık avukat artışımız yüzde 24, hukuk fakültesi öğrencisi sayısı 46 bin. Bu 46 binin yaklaşık 42 bini beş yıl içinde avukat olacak. Beş yıl içinde mevcudumuz yaklaşık yüzde 50 artacak. Bu 5 yıl içerisinde Türkiye ekonomisi ise ortalama yüzde 3’lük kalkınma hızı ile en fazla yüzde 15’lik bir büyüme gösterecek. Yüzde 15’lik ekonomik büyüme karşısında yüzde 50’lik bir avukat nüfusu artışı oluyor. Bugün ekonomik bir sıkıntı içindeyiz diyorsak haklı olarak, 5 yıl sonra bugünleri mumla ararız.

5 yıl sonra bugünü mumla ararız.

Kötü gidişin en önemli nedeni avukat sayısındaki artıştır.

Kötü gidişi durdurmak  en azından kısa vadede bizim elimizde değil.. O zaman bir şeyler yapmak gerekmez mi?

Günü kurtarmak için çalışmak yarını feda etmektir

Avukatların sadece günü kurtarma gayretleri onlar için birçok olumsuzluğa neden olmaktadır. Günü kurtarma gayretleri avukat müvekkil ilişkilerini olumsuz etkilemekte, avukatın ününe zarar vermektedir. Bu nedenlerle avukatlar  günü kurtarayım derken geleceği kaybetmektedirler.

Üstatlar, ‘avukatlık bir hizmet biriktirme mesleğidir’ derler. Klasik ifade ile müşteri memnuniyeti merkezli çalışan avukatların hem çevrelerinde olumlu bir ünleri olacak, hem de çevreleri genişleyecektir. Bugün ayakta kalmakta zorlanan avukatlar gün geçtikçe işlerinin iyiye gittiğini göreceklerdir. Buradaki açmaz günü kurtarma zorunluluğu ile geleceğe hizmet yatırımının çoğu kez çelişmesidir.

Türkiye’de avukatların örgütlenme ve organize olma kültürü eksik

Avukatlık çevre ve ikili ilişkilerle iş edinen bir serbest meslektir. Avukat için ne kadar çevre, ne kadar ilişki o kadar iş demek yanlış olmaz.

O zaman avukatların çevreyi geliştirmek için yollar bulmaları ve o yollardan yürümeleri gerekir. Çevreyi geliştirmenin iki yolu vardır:

1       1) Sosyal medyayı etkin olarak kullanmak,

         2) Hedef müşteri kitlesine doğrudan ulaşmak, bire bir ilişki sağlamak..

Bütün bunlar için avukatların kendi aralarında ve yakın mesleklerle bir araya gelmeleri organize olmaları gerekir. Batıda bu tür örgütlemelerin birçok örneğini görüyoruz.

Adaletbiz Hukuk Sitesi bu amaçlarla avukat, mali müşavir ve KOBİ’leri bir araya getirip ortak bir amaç doğrultusunda örgütlemeyi amaçlayan AVKOMM projesinin sponsorluğunu üstlenmiş bulunuyor.

Avukatların ve mali müşavirlerin proje ile ilgili soruları gelmektedir.

Mali müşavirlerin sorularının yoğunlaştığı nokta:

Soru
Ben bu sisteme katıldığımda kendi mükelleflerimin bilgilerini platforma vermek durumunda mıyım?

Cevap

Platform hiçbir üyesine hiçbir zorunluluk getirmeyecektir. Platformun amacı mevcudu paylaşmak değil 2 yi 10, 20 yapmaktır. Platform bir çekim alanı yaratmayı, iş dünyasının önem verdiği bir organizasyon olmayı amaçlıyor.

Şöyle ki:

İş adamları platformda hukukun her alanında deneyimli, uzman avukatların bulunduğuna, aynı şekilde muhasebe ve mali alanlarda her konuda uzman avukat ve SMMM bulunduğuna kanaat getirmiş olsun ve AVKOMM toplantılarına katılmak suretiyle veya forumda soru sorarak yeterli ve tatmin edici cevapları alsın, davalık bir konu ise platforma dahil avukat ve mali  müşavirlerin desteğini istesin..

Avukatların sorularının yoğunlaştığı yer:

Soru
Avukatlar burada platforma yönelecek iş potansiyeli konusunda sorular sormaktadırlar.

Cevap:

Platform katılan avukatları ve SMMM’lerin güçlerinin toplamı değil bileşkesi olacaktır, amaç var olanı paylaşmak değil pastayı büyütmektir.  Ayrıca platform iş dağıtmak gibi bir misyonu üstlenmeyecektir.

Platform İstanbul için 300, bütün Türkiye için 1500 avukat ve 2000 mali müşaviri hedeflemektedir. Kontenjan dolduğunda yeni üye kabul etmemek düşüncesindeyiz ..

Bütün detayları toplantıda tartışacağız, tereddüdü bırakın katılım için bizi arayın…


AVKOMM TOPLANTISI İÇİN DETAYLI BİLGİ VE BROŞÜRE ULAŞABİLİRSİNİZ.





FACEBOOK'TAKİ OLUŞTURDURDUĞUMUZ ETKİNLİĞİMİZE ULAŞABİLİRSİNİZ. 
https://www.facebook.com/groups/1520786254884959/events/

Facebook kullanıcıları AVKOMM grubumuza dahil olabilirler. 
https://www.facebook.com/groups/1520786254884959/?fref=ts