AKP,  İstanbul'da, geçersiz oyların yeniden sayılmasının ardından dün de tüm oyların yeniden sayılması için YSK'ya başvurdu. Eski İstanbul Barosu Başkanı avukat Turgut Kazan, bugün, YSK'ya başvurarak, AKP'nin talebiyle ilgili 2014 yılındaki 1203 sayılı karara uygun karar verilmesini istedi.

Kazan, dilekçesinde, 31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul'da yaşananlara da yer vererek, 2014 yılında, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş'ın yaptığı itirazın ardından YSK'nın verdiği  "Sandık kurullarının parti temsilcilerinin görev yapması, tutanaklarda imzalarının bulunması ve sayımın müşahitlere (yurttaşların) huzurunda yapılması geçerlilik durumunun sandık başında denetlendiğini gösterir. (YSK’nın 09.04.2014 gün ve 1203 sayılı kararı)

“298/112’de delil ve gerekçe gösterilmeyen itirazların incelenemeyeceği öngörülmüştü. Seçim hukukunda disiplin (esastır.)  İtirazlarda ciddiyet aranmıştır. Delilsiz, gerekçesiz itirazların incelenmesi uzun süreye yayılacağından seçim kurullarına güvensizlik oluşturur…. İtirazın reddine oy birliğiyle” kararını hatırlatarak AKP'nin başvurusuyla ilgili olarak 1203 sayılı karara uygun karar verilmesini talep etti.

Avukat Kazan'ın YSK'ya verdiği dilekçe şöyle:

Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da

Kaynak : https://t24.com.tr/haber/avukat-kazan-ysk-ya-basvurdu,815889