HAKLININ SAVUNUCUSU OLMAK İÇİN…
Demokrasi için kadınları siyasete davet eden, özgür birey, örgütlü toplum, demokratik devlet için aday olduğunu belirten Av. Tülay Ateş, “Demokratik anayasa, Türk-Kürt kardeşliği, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki yasal engellerin kaldırılması, Türkiye’de korkmadan yaşamak, benim hayallerim. Hayallerimi gerçekleştirmek için mecliste güçlünün değil, haklının savunucusu olmak için aday oldum.”

DÜŞÜNCELERİMİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN…
Genç yaşlardan bugüne, platformlarda, sivil toplum örgütlerinde, partilerde mücadelesini verdiğim, demokratik sosyalist – sosyal demokrat düşüncelerimin hayata geçmesi için bu yola çıktım diyen Tülay Ateş, “İnsan hakları ihlallerinin bir daha yaşanmadığı, hukukun üstünlüğünün sağlandığı, Avrupa Birliği’ne girmiş bir Türkiye oluşturulmasına katkı sunmak için Cumhuriyet Halk Partisi’nden milletvekili aday adayı olmaya karar verdim.”

KADINLAR SÖZ VE KARAR SAHİBİ OLMALI
Kadınların siyasete aktif katılımı olmadan, gerçek demokrasi kurulamaz diyerek sözlerine devam eden Tülay Ateş, “Siyasette yer alma, kadınların toplumsal sorunlara demokratik tepki göstermeleri ve siyasi partilerin yönetim kademelerinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kadar her yerde söz ve karar sahibi olmalarıyla mümkündür.”

HAYDİ KADINLAR MECLİSE
Yüzyıllardır sürdürülen adetler, sosyal engeller, ekonomik sıkıntılar nedeniyle biz kadınlar politikada erkeklerle eşit katılım ve etkinlik içinde değiliz, diyerek sözlerini Nazım Hikmet’in
“O şahlanmış bir kavga atı
Kalın kabzalı bir savaş kılıcıdır
Bu ata atlayacak yürek
O kabzaya bilek gerek…”
dizeleriyle tamamlayan Tülay Ateş, kadınlara “Haydi, kadınlar meclise” çağrısında bulunarak, “Yüreğimiz ve bileğimizle yürüyüşümüz başlasın.” dedi.

Av. TÜLAY ATEŞ KİMDİR?
1959 Akçakoca doğumlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Avukat Tülay Ateş, SHP İstanbul İl Kadın Komisyonu Başkanlığı, kurultay delegeliği, SHP ve CHP parti meclis üyeliği görevlerinde bulundu. 1994 Yerel Seçimlerde SHP’den Akçakoca Belediye Başkan Adayı oldu.
İstanbul Barosu 2010 genel kurulunda Çağdaş Avukatlık Grubu’nun önseçiminde en çok oyu alarak, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu adayı olan Av. Tülay Ateş, İnsan Hakları Derneği (İHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) kurucu üyesi ve başkan vekili.