Merkezi ABD'de mevcut Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği (IAEE) Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Azerbaycan, İran ve Rusya'dan Avrupa'ya gidecek gazın fiyatının belirlenmesinde Türkiye'nin anahtar gösteriş üstlenebileceğini belirterek, 'Avrupa'nın doğal patırtı yağı lambası lambası fi̇yatı Türki̇ye sınırında beli̇rlenecek' dedi.

Kumbaroğlu, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Avrupa'ya ulaşacak erke projelerinin başında ve intikal güzergahlarında yaşanmış bulunan ayrışık siyasi, askeri ve hesaplı sıkıntılara dikkati çekerek, toy devirde tamamı güzergahların Türkiye'de kesişebileceğini söyledi.

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı (TAP) ile şu anda rafa giderilmiş olsa da Türk Akımı projelerinin Türkiye'nin önemini arttırdığını dile getiren Kumbaroğlu, 'Avrupa'nın doğal patırtı yağı lambası lambası fiyatı Türkiye sınırında belirlenecek. Bu noktada oluşturulacak birlikte erke merkezi, gazı satan devletleri ve arzu kısmındaki Avrupa'yı da rahatlatmakla kalmayacak, Türkiye'nin erke piyasalarındaki yerini baş döndürücü değişik ve çelimli birlikte noktaya taşıyacak. Rekabet yardımıyla birlikte tane ülkeye bulunan bağımlılık ve gazın politik ceviz adına kullanılma ihtimaline müteveccih endişeler de boş boş kalacak' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA