CENEVRE

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu,Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosluğu oy kullanma merkezinde incelemeler yaptı ve AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı da olan Yeneroğlu, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasına katılımın Avrupa'da yoğun şekilde devam ettiğini ve katılımın yüzde 60'a yakın olacağını öngördüklerini söyledi. Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosluğu oy kullanma merkezinde incelemeler yaptı ve AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

"Herkesin mutlaka oy kullanmasını istiyoruz"

Yeneroğlu, "Tüm Avrupa'yı dolaşıyoruz. Bugün de Cenevre'deyiz. Tabii ki Cenevre'de seçmen sayısı diğer bölgelere nazaran az. 10 bin küsür seçmenimiz var. Ama burada da vatandaşlarımızın katılımı çok yoğun, yüzde 15'in üzerine varan bir katılım bugün itibariyle söz konusu." dedi.

Avrupa'da oy verme işleminin vatandaşların vaktini almadan gerçekleştiğini ifade eden Yeneroğlu, "Vatandaşa da çağrıda bulunuyoruz. Hiç sıra beklemeden birkaç dakika içinde oylarını kullanabiliyorlar, hafta içi akşam 21.00'e kadar sandıklar açık. Hafta sonu da oy kullanabilirler. Herkesin mutlaka oy kullanmasını, vatandaşlık bilincinin sorumluluğunu yerine getirmesini ve Türkiye'nin meseleleri ile ilgili duruş sergilemesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Bu şekilde devam ederse yüzde 60'a yakın katılım olur"

Yeneroğlu, "Vatandaşlarımız çok yoğun bir biçimde sandıklara akın ediyor. Yine Avrupa'nın diğer bölgelerinde de misliyle artış var. Bu trendin böyle devam etmesi durumunda yurt dışında yüzde 60'a yakın bir katılımın söz konusu olacağı belli." ifadelerini kullandı.

57 ülkede 120 dış temsilcilikte ve gümrüklerdeki oy verme işlemi, 9 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek. Her gün sabah saat 09.00'da açılan sandıklar, akşam saat 21.00'de kapanıyor.

Muhabir: Fatih Erel

Kaynak: AA