Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, başta AVM’ler olmak üzere semt pazarlarında organize şekilde nitelikli hırsızlık olayları yaşanması üzerine harekete geçti.

AVM’lerdeki kamera görüntülerinden yola çıkan ekipler çete üyelerini tek tek tespit etti. Özel Harekat Timleri eşliğinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Servet A. ve Samet T.’nin de arasında bulunduğu 6’sı kadın 11 kişi yakalandı. Operasyonda 32 yaşındaki Nilgün G.’nin polisten kaçarken bacağı kırıldı. Aramalarda, 1 otomobil, 2 tabanca, 2 tüfek, 15 telefon, 45 mermi, 2 fotoğraf makinası, 3 bin liralık ziynet eşyası ele geçti. Çetenin 150 bin liralık hırsızlık yaptıkları belirlendi.

Kameraya takılan görüntülerde, çete üyeleri bir kadının AVM’deki X-ray’e koyduğu çantasını alarak kendi çantalarının içine koyup çaldıkları görülüyor. X-ray’e bıraktığı çantasını cihaz çıkışında bulamayan kadının yaşadığı panik ve şaşkınlık kameraya yansıyor. Başka bir görüntü de ise gömlekle perdeledikleri kadının çantasını boşaltıyorlar.

Kaynak: HABER7.COM