Antalya'nın Serik İlçesi Belek Turizm Bölgesi'ndeki Regnum Carya Otel'de düzenlenen yeni logo tanıtım toplantısında konuşan Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, dönüşüm sürecini anlattı. İki yıl önce stratejik bir kararla çok önemli markaları TTNET, Avea ve Türk Telekom'u tek çatı altında birleştirdiklerini anlatan Aslan, 'Türk Telekom yeni yapısıyla Türkiye'nin iletişim kalbi olacak' dedi.

Bu birleşmeyle tek noktadan hizmet sunacaklarını aktaran Aslan, 'Dijital devrim yapmak istiyoruz. Logo değişikliğiyle yeniliğimizi tamamladık. 206 bin kilometre fiber altyapıya kavuştuk. Bu mevcut fiber hattın yüzde 80'ini temsil ediyor. Son 10 yılda 20 milyar TL'den fazla yatırım yaptık. 81 ilde fiber ağımız mevcut. 34 bin çalışan ve 37 milyon aboneye sahibiz. GSM, internet ve televizyon yayını tek bir kaynaktan sunulacak. Bugün itibariyle birleştirici güç Türk Telekom. Yeni bir sayfa açıyoruz' diye konuştu.

CEP TELEFONU EKRANINDA TÜRK TELEKOM YAZACAK
Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, dönemin kullanıcılara avantajlarını da anlattı. Müşterilerinin ne istediğini öğrendiklerini ve bunu sağlamak için de çalıştıklarını aktaran Aslan, '5G' teknolojileri için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Avea, TTNET ve Türk Telekom'un mobil, internet, ev telefonu ve TV hizmetlerinin 27 Ocak itibariyle 'Türk Telekom' tek markasıyla müşterilere sunulacağını vurgulayan Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Tek marka altında birleşen Türk Telekom'un müşterileri; mobil, internet, ev telefonu ve TV hizmetlerine artık tek mağazadan, tek çağrı merkezinden ve tek internet sitesinden erişecek. Türk Telekom, sektöre fiber altyapısının gücünü getirerek, özellikle mobil alanda yeni bir dönemin başlangıcına imza atıyor. Yeni dönemde, Türk Telekom'un 206 bin kilometrelik fiber ağının sağladığı güçle, entegre iletişim, eğlence ve TV hizmetleri; tek bir noktadan, kesintisiz şekilde, rakipsiz bir hız, en yüksek kalite ve kapasiteyle Türk Telekom markası altında Türkiye'ye sunulacak. Bir gecede değişim yapacağız ve cep telefonlarının ekranında 27 Ocak'tan itibaren 'Türk Telekom' yazacak.

'4.5G'NİN LİDERİ OLACAĞIZ'
Fiber altyapının gücünü mobil iletişime de taşıyacaklarını kaydeden Aslan, şöyle dedi:

'206 bin kilometrelik fiber altyapımız, Nisan 2016'da hayata geçecek 4.5G iletişim noktalarını besleyecek olan kökleri oluşturacak. Fiber altyapımız ve sahip olduğumuz, '4.5G' için kritik öneme sahip 1800 MHz bandındaki en yüksek kapasite ve abone başına düşen en yüksek frekans paketleriyle nisan ayında başlayacak ghc v4.5G'de sektörde değişimin öncüsü, '4.5G'nin rakipsiz lideri olacağız. Yeni '4.5G 'mobil dünyası Türk Telekom'un fiber gücü üzerinde yükselecek. Sadece '4.5G'nin değil, tüm yeni nesil mobil teknolojilerin de lideri olacağız. 5G'nin yol haritasını çıkarmak üzere oluşturulan uluslararası konsorsiyuma Türkiye'den davet edilen tek şirket olmamız ve 5G ile ilgili yapmış olduğumuz patent başvurularımız, öncülük vizyonumuzun en somut kanıtıdır.'

'4K TEKNOLOJİLERİNİ SUNACAK'
Türk Telekom'un güçlü fiber altyapısıyla Türkiye'deki TV yayıncılığında da köklü değişime yol açacağını vurgulayan Aslan, 'Türkiye'nin en zengin TV içeriğinin sağlayıcısı olarak müşterilerimize 4K teknolojisini de sunacağız. Müşterilerimiz, 3 yıl boyunca yayın haklarına sahip olduğumuz 'UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi' maçlarını 4K formatında izleme imkanını yakalayacak' dedi.

Toplantıda Türk Telekom Bireysel İşbirimi CEO'su Erkan Akdemir de 1 Nisan itibariyle '4.5G' teknolojisine geçişle ilgili bilgi verdi.

Kaynak: DHA