Başar Yaltı bir süredir Facebook hesabında "Gündem" başlığı altında ilginç paylaşımlarda bulunmaktadır. Başar Yaltı bu paylaşımlarında ülke ve dünya gündemindeki konulara değinmektedir.

 İşte Av. Başar Yaltı’nın son facebook paylaşımı:

Gündem 125
11.01.2016
RTE Türkiye’sinden manzaralar:

1- Milli Eğitim Müdürü bunu yaparsa
Tokat’ın Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, köy okulları ziyaretinde silahla havaya ateş ederek fotoğrafını Facebook’ta paylaştı.
İlçenin Ortaköy, Çanakçı ve Çermik köyü ilköğretim okullarını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan ve beraberlerindeki okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerle objektiflere poz verdi.

2- Suriye’lilere çalışma izni
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Suriyelilere çalışma iznini düzenleyen yönetmeliğin önümüzdeki günlerde yayınlanacağını açıkladı.
Kurtulmuş, Türkiye’de 2 milyon 411 sığınmacı Suriyeli bulunduğunu, bunlardan 7 bin 351’ine daha önce çalışma izni verildiğini belirtti.
Düzenlemede Türkiye vatandaşlarını etkilememesi için bazı sınırlamaların olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Geçici kimlik düzenleme tarihinden 6 ay sonra çalışma için başvuru yapabilecekler. İkamet ettikleri illerde çalışabilecekler. Çalıştıkları işyerindeki çalışanların yüzde 10’nunu geçemeyecekler. Geçici tarım işçisi çalışacak olanlar için valiliklerin izni alınacak. Valilik bu kotaları esnetebilecekler.” dedi.

3- ‘Bu suça ortak olmayacağız’
Güneydoğu illerindeki ‘abluka’nın bir an önce son bulmasını talep eden 1128 akademisyen, “Bu suça ortak olmayacağız” denilen bir bildiri yayınladı.
‘Barış İçin Akademisyenler" ismiyle birleşen öğretim üyeleri, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da yaşanan çatışmalara ve sokağa çıkma yasaklarına dikkat çekmek için İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı olarak toplandı. Habertürk'ten Onur Şahanoğlu'nun haberine göre 89 farklı üniversiteden 1128 akademisyen metni imzaladı. Barış için Akademisyenler grubunun hazırladığı metine imza verenler arasında, Noam Chomsky, David Harwey, Immanuel Wallerstein, Prof. Dr. Ahmet İnsel, Prof. Dr. Ali Akay, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu gibi akademisyenler de bulunuyor.

4- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Musul'un kuzeyi Rabia'dan başlayıp ülkenin doğusundaki Diyala il sınırlarına kadar uzanan hendek kazma çalışmalarına başladığı iddiaları Irak'ta tartışmalara neden oldu. Türkmen ve Araplar, Barzani'nin hendek çalışmasının sınır çizme amacı taşıdığını iddia ettiler. Söz konusu hendeğin IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin 2016'da startını vereceği tahmin edilen bağımsızlık için ön hazırlık olarak da yorumlanıyor.

5- ‘Glam rock’ın kralı efsanevi Britanyalı müzisyen David Bowie 69 yaşında hayatını kaybetti.
Yapılan açıklamada, “David Bowie, kanserle 18 aylık cesur mücadelesinin ardından, ailesi yanındayken bugün huzurlu bir şekilde hayata veda etti. Bu kaybı hepinizin paylaştığınızı biliyoruz; ancak yas dönemleri süresince ailenin mahremiyetine saygı göstermenizi rica ediyoruz” denildi

6- Aşk, kansere iyi geliyor
Aşk vücutta dört ayrı hormonun salgılanmasına neden olduğu için bazı hastalıkların tedavisine de olumlu etki yapıyor.
Medikal Onkoloji uzmanı Dr Teoman Yanmaz, “Aşık olunca salgılanan melatonin, serotonin, adrenalin ve oksitosin hormonları vücut direncini artırarak kanserden koruyor, tedavide başarı oranını artırıyor” diyor.
Sevgi ve aşk duygularının hücrelerin tazelenmesinde çok önemli bir etken olduğuna işaret eden Yanmaz, “Yalnızca aşk değil, sevginin her hali aslında kanserden korur” diyor.

7- Almanya’nın saygın edebiyat ödüllerinden Rückert Ödülü’ne 2016 yılı için Türkçe edebiyatı temsilen Sema Kaygusuz layık görüldü.
Sema Kaygusuz ödülünü Rückert’in 150. ölüm yıldönümü olan 31 Ocak 2016'da Almanya'da, Coburg’da yapılacak bir törenle alacak

8- Türkiye'ye kaynağı belirsiz para girişleri sürüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, "Geçen yılın ocak-kasım döneminde rezervlerimiz 5,2 milyar dolar artarken, bu yılın ilk 11 ayında 5,2 milyar dolar azaldı. Yani rezervlerden yiyoruz. Geçen yılın ilk 11 ayında Net Hata-Noksan'dan gelen kaynağı belirsiz para Cumhuriyet tarihi rekorunu kırarak 11,9 milyar dolar oldu" dedi.

9- Böyle bir ortamda, Türkiye'de tek adam yönetimi devam ediyor.