İSTANBUL

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "ATO olarak üyelerimize, Ankara tüccarına 1 milyar lira can suyu desteği sağlayacağız. 10 binlerce üyemiz bu imkandan istifade etsin istiyoruz." dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini dün devralan Gürsel Baran, odanın organizasyonunda ikincisi gerçekleştirilecek Ankara Marka Festivalinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, küresel ekonominin sancılar yaşadığı bu dönemde ülkeler, şehirler, sektörler ve şirketler için markalaşmanın hem katma değer hem de rekabet gücü açısından önem taşıdığını ifade etti.

ATO olarak bu yıl ikincisini düzenledikleri Ankara Marka Festivali ile markalaşma konusuna dikkati çekmeyi, vizyon oluşturmayı ve Ankara'dan küresel markalar çıkmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Baran, 14-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin ana temasının "Bilim Ağacının Gölgesinde: Geleceğe Dönüş" olduğunu bildirdi.

Baran, dünyanın geleceğine damga vuracak olan bilim, teknoloji ve markanın ortak yolculuğuna dikkati çekmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

"Önceliklerimiz arasına Ankara'dan yurt dışına direkt uçuşları koyduk"

Ankara’nın ihracat odaklı düşünmek ve çalışmak zarureti olduğunu vurgulayan Baran, bu yüzden öncelikleri arasına Ankara'dan yurt dışına direkt uçuşları koyduklarını söyledi.

Baran, "Ankara birkaç saatlik uçuş mesafesinde ciddi bir pazara erişebilecekken bağlantılı uçuşlar sebebiyle bu pazarlara uzak kalıyor. Ankara devletin de yönetim merkezi olduğu halde İstanbul'a uğramadan uçamayan bir il durumunda. Bu durum hem zaman hem de maliyet açısından bizler için kayıptır." dedi.

"Memur şehri" olma özelliğini çoktan yitiren ve sanayi işletmeleriyle ön plana çıkan Ankara'da toplam 11 organize sanayi bölgesinin faaliyette olduğu bilgisini veren Baran, uzay, havacılık ve savunma sanayisinde ön plana çıkan şehrin Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayisi ihracatında önemli yere sahip olduğunu ve bir milyar dolara yaklaşan rakamla bu alanda gerçekleştirilen ihracatın yüzde 55'ini tek başına sağladığını anlattı.

"Türk lirası ile ticareti destekliyoruz"

Gürsel Baran, bir soru üzerine, "Türk lirası ile ticareti tabii ki destekliyoruz. Bizim amacımız Türk lirasının marka değerini artırmak. Burada da Sayın Cumhurbaşkanımıza elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Bununla ilgili bizim de uygulamalarımız olacak." dedi.

15 bin katılım bekleniyor

Ankara Marka Festivalinde 10 salonda 114 oturum gerçekleştirilecek 132 konuşmacı sahne alacak. Geçen yıl 8 bin 500 kişinin katıldığı festivale bu yıl 15 bin katılım bekleniyor.

Kaynak: AA