ANKARA

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Kürşat Atılgan, 5 aydır 4 bölgede 417 yangına müdahale eden "ateş savaşçıları"nın yuvaya döndüğünü belirterek, "Uçaklarımızla, helikopterlerimizle ve karadan mücadele unsurlarıyla ormanlarımızı korumaya devam edeceğiz." dedi.

Atılgan, THK Üniversitesi Türkkuşu Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 8 yıldır sürdürülen yangın söndürme operasyonlarında 2016'nın en başarılı yıl olduğunu ifade etti.

"Bu işin savaşını veren arkadaşlarımız ulvi ve hayırlı bir iş yapıyor"

Ormanların, en değerli varlıkların başında geldiğine dikkati çeken Atılgan, "THK ailesi olarak bu mücadelenin içinde bulunmak beni mutlu ediyor. Bu işin savaşını veren arkadaşlarımız ulvi ve hayırlı bir iş yapıyor. Bu mücadelede yer alan herkes bir ibadet gibi yaptığı işten keyif almalıdır." diye konuştu.

Atılgan, yangınların çıkış nedenleri üzerine tartışmak yerine yangınla havadan ve karadan mücadele edecek bir konseptin belirlenmesinin gerekliliğine işaret ederek, Türkiye'nin bu alanda son yıllarda dünyanın önde gelen ülkelerinden olduğunu söyledi.

"THK olarak helikopterle olan mücadeleye de adayız"

Bu stratejiyi benimseyip hayata geçiren Orman Genel Müdürlüğü mensuplarına teşekkür eden Atılgan, şunları kaydetti:

"Son 5 aydır 4 bölgede 782 saat uçuş yaparak 417 yangına müdahale eden ateş savaşçılarımız yuvaya döndü. 24 saat görev yapan arkadaşlarımızın gösterdiği öz veri ve gayreti yakından takip ettim. Bu sene hiçbir aksaklık olmadan, hiçbir cezaya girmeden, uçaklarımızın bakım ve faaliyetlerinin yürümüş olması beni son derece memnun etti. Önümüzdeki süreçte Orman Genel Müdürlüğünün kendi helikopterleriyle yapacağı mücadelede üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Önümüzdeki ay ihaleye çıkacak, helikopterle mücadele aşamasında da tüm çalışmalarımızı bitirdik. THK olarak helikopterle olan mücadeleye de adayız. İnşallah o işi de biz yükleneceğiz ve daha düzenli şekilde uçaklarımızla, helikopterlerimizle ve karadan mücadele unsurlarıyla ormanlarımızı korumaya devam edeceğiz."

Muhabir: Ayşenur Sağlam

Kaynak: AA