ANTALYA

Akdeniz Ürünleri Su Ürünleri Fakültesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Indo-Pasifik kökenli balıklardan Aslan balığının son yıllarda Akdeniz kıyılarında da görülmeye başladığını dile getirdi. Bu balıkların yaşam alanlarının kayalıklar ve mağaraların kuytu yerleri olduğuna dikkati çeken Gökoğlu, bu türün çok yaygın olmadığını nadir olsa da görüldüğünü ifade etti.

Zehirli olan balığın insanlar için tehdit oluşturmadığını vurgulayan Gökoğlu, "Aslan balığı kayalıklarda yaşadığı için plajlarımızda herhangi bir tehlike yok. Risk oluşturmuyor. Herkes sağlıklı şekilde denize girebilir. Yıllardır su altına dalan ve akademik çalışmalar yapan biri olarak ailemle denize rahatlıkla giriyorum." dedi.

Balıktan kaynaklanan herhangi bir ölüm olmadığına işaret eden Gökoğlu, öyle olsaydı, Pasifik Okyanusu'nda kimsenin denize girmeyeceğini bildirdi.

Balığın ekosistemin bir parçası olduğunu anlatan Gökoğlu, "Siz temas etmediğiniz, 'yakalayıp hayvanı tutayım' diye uğraşmadığınız sürece sizden kaçar. İnsanlarımız endişelenmesin. Biz de balığı akademik çalışma sahamızın içine girdiği için görüntüledik. Balığın yanına kadar gittik. Bizden hemen kaçtı" diye konuştu.

Muhabir: Süleyman Elçin

Kaynak: AA