VAN - Neclettin Karaca

Van'ın Erciş ilçesinde nişanlanan bir metre dört santim boyundaki Melahat Yıldız ile bir metre 8 santim boyundaki Macit Demiralay'ın aşkları herkese örnek oluyor.

İstanbul'da tekstil sektöründe çalışan Macit Demiralay ile Erciş'te bir lokantada çalışan Melahat Yıldız, yaklaşık 4 ay önce sosyal medya üzerinden tanıştı.

Bir süre buradan arkadaşlıklarını sürdüren Demiralay ile Yıldız evlenmeye karar verdi. Demiralay'ın ailesi Yıldız'ı istemek için Erciş'e geldi. Ancak aile kızını vermek istemeyince Demiralay'ın yakınları İstanbul'a döndü.

Sosyal medyadan ve telefonla arkadaşlıklarını sürdüren Demiralay ile Yıldız'ın ısrarı üzerine aileler de bu evliliğe onay verdi.

İki aile arasında nişan yüzükleri takıldıktan sonra düğün hazırlıklarına başlandı.

"Aşkımız bütün engelleri aştı"

Melahat Yıldız, AA muhabirine, evlilik yolunda birçok sıkıntı yaşasalar da kararlarından asla vazgeçmediklerini söyledi.

İki aileyi de ikna etmek için büyük çaba harcadıklarını anlatan Yıldız, "Boylarımızın kısa oluşu ve ailelerimizin karşı çıkması aşkımıza engel olamadı. Macit de aşkımız için her şeyden vazgeçti ve Erciş'te yaşamaya karar verdi. Aşkımız bütün engelleri aştı." dedi.

Yıldız, hem kendisinin hem de Demiralay'ın maddi durumunun iyi olmadığını, düğünlerini yapabilmek için Kaymakam Nuri Mehmetbeyoğlu ile iletişime geçtiklerini anlattı.

Mehmetbeyoğlu'nun da kendilerine destek olacağını söylediğini aktaran Yıldız, "Ben lokantada çaycı olarak çalışıyorum. İşimden memnunum. Hayatım boyunca fiziğimden şikayetçi olmadım. Allah'a şükrediyorum. Ben sadece devletime güveniyorum. Yetkililerden eşime iş ve birlikte yaşayabileceğimiz bir ev istiyorum." diye konuştu.

Yıldız, nikah şahitliğini Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun yapmasını istediklerini vurguladı.

Demiralay ise çok sevdiği Yıldız ile aralık ayında düğün yapmayı planladıklarını ve yetkililerden yardım beklediğini ifade etti.

Kaynak: AA