BAYBURT

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada,Tuzcuzade Mahellesi'ndeki 4. Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı Orgeneral Bedrettin Demirel Kışlası'nın, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Bayburt Valiliği ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Bayburt Üniversitesine devredildiğini belirtti.

Bayburt Üniversitesi'nin 2008 yılında eğitim öğretime başlamasıyla her geçen yıl kendisini yenileyerek büyüdüğünü ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Bayburt Üniversitesi Baberti Külliyesi şehrin dışında kaldı. Aradaki askeri kışla, üniversitenin şehirle bütünleşmesi konusunda kopukluk oluşturdu ve mevcut askeri kışlanın şehir içinde kalması üzerine ilgili kurumlarla görüşmeler başladı. Bunun üzerine mevcut askeri kışlanın şehir dışında uygun bir yere taşınması ve kışla arazisinin de üniversiteye devredilmesi fikri doğdu. Böylece üniversite şehirden kopuk bir kampüse kapanıp kalmayacak, kendi büyüme ve gelişimiyle Bayburt'u ve Bayburt'taki sosyal yaşamı da olumlu yönde etkileyebilecekti."

Muhabir: Abdulkadir Nişancı

Kaynak: AA