İzmir'deki, 'askeri duyurulmayan bilim ve doküman bulundurma' davasında huzur aklanma sonucu maruz tekaüt Albay Coşkun Başbuğ, gazeteciler Nazlı Ilıcak, Tarık Toros ve Turan Görüryılmaz, iş kadını Akın İpek ile HSYK 2. Dairesince görevden uzaklaştırılan müddeiumumi Zafer Kılınç huzur kusur duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesini savcılığa hasretmek düşüncesince İzmir Adliyesi'ne mevrut Başbuğ, gazetecilere icra ettiği açıklamada, Ilıcak, Toros, Görüryılmaz, İpek ve Kılınç'la ait 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olmak, öbür ülkeler yerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine casusluk yapmak, yargıyı kusur yönlendirmek, zatî itibar ve prestiji zedelemek, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) itibar ve saygınlığını zedelemek' kabil suçlamalarda olduğunu belirtti.

Kendisi kabil nice TSK mensubunun beraatle sonuçlanan yargılanmaları süreçlerinde, FETÖ/PDY'nin iletişim araçları ayağını meydana getiren kimi neşriyat organlarında 'planlı' birlikte halde kendilerine huzur kampanya yürütüldüğünü korumak için çaba sarfeden Başbuğ, Ilıcak'ın katılmış olduğu gelişigüzel göstergeç programında ve kaleme almış olduğu yazılarda FETÖ/PDY'ye övgüler dizdiğini, özellikle TSK iktisap etmek neredeyse mevki ve hükümet aleyhine daima iftiralar atarak hakaretler ettiğini, 3 Mart 2016'da 'Pandora Kutusu ve Eylem Hazırlıkları' başlığıyla kaleme almış olduğu yazıda ise TSK ve hükümete tehditler savurduğunu kanıt etti.

İş adamı İpek'le ait şekilde 'Örgüte verdiği mali desteğin yanında, bahis konusu iletişim araçları gruplarını örgütsel çalışkanlık kapsamında oluşum etmiş, yönetmiş, faaliyetlerinin yürütülmesini akçalanmış etmiş ve teşekkül çıkarları doğrultusunda neşriyat yapmalarını sağlamıştır' iddiasında mevcut Başbuğ, gazeteci Toros'un ise katılmış olduğu birlikte göstergeç programında 'Su uyuyan hasım uyumaz' atasözünü 'Su uyuyan er uyumaz' biçiminde anlatım edip, TSK'yı düşmana benzettiğini ve önemsiz düşürmeye çalıştığını bildirerek, şöyleki bitmeme etti:

'Ömrümün sonuna derece FETÖ'yle savaş edeceğim'

'Adı güzeşte kişiler, Akın İpek ve öbür teşekkül elemanları kabil mahsus dünya dışına kaçacaklardır. Söz konusu şahısların kaçışlarını engel iktisap etmek ve ilçe uğrunda aritmetik vermelerini gelmek düşüncesince çabucak 'yurt dışı depar belgesi yasağı konması' bu pis planı engelleyecektir. Bu yasağın uygulanması, şişman yaralar meydan Türk Silahlı Kuvvetleri personeli kıygın şahısların acılarını birlikte nebzede olsa hafifletecek, halkın adalete ve devlete bulunan itimatını artıracaktır.'

Ömrünün akıbet aşamasına derece mevki ve milleti hesabına FETÖ/PDY ile savaş edeceğini aktaran Başbuğ, 'Şunu ferah ferah söyleyeyim, bu teşekkül dümdüz birlikte teşekkül değil. Bu teşekkül dünyada mevrut eski en kurnaz ve en alçak örgüttür ve maatteessüf ülkede sızmadığı hapis kalmamıştır. Hangi taşı kaldırırsanız kaldırın altından bu teşekkül çıkacaktır, katiyen şaşırmayın. Bu merkezin planı yakalayıp hükümet devrilseydi Fetullah Gülen şarlatanı şu an Ankara'da yerine hazırlanmakta bulunan malikanede Lawrence kabil hükümdar kılığına girmiş el eteklik öptürüyor olacaktı.'

Başbuğ, açıklamasının arkası sıra hazırlanmakta bulunan duyurma dilekçesini savcılığa sundu.

Kaynak: AA