TBMM

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin otomobili projesi, dördüncü atılım döneminin lokomotifi olacak." dedi.

"Büyük aile içinde çalışmaya devam edecekler"

AK Parti teşkilatına çalışmalarından ötürü teşekkürlerini sunan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu bayrak yarışında gerek teşkilatlarımızda, gerek belediyelerimizde ayrılan arkadaşlarımıza hizmetleri için teşekkür ediyorum. Görevi devralan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. AK Parti ailesi öyle büyük bir ailedir ki her an herkese her yerde ihtiyaç duyulabilir. Kimse gücenmeyecek. Çünkü biz sürekli güncellenen, sürekli yenilenen ve güncellendikçe çok daha farklı bir hizmet imkanını yakalayan bir partiyiz. Dolayısıyla görevlerini devreden arkadaşlarımız bu büyük aile içinde çalışmaya, emek vermeye, proje üretmeye devam edeceklerdir."

"Asırlık planı bozuyoruz"

Türkiye'nin karşılaştığı ikiyüzlü tavırların sıkıntıya yol açtığına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sokullu Mehmet Paşa'nın, Venedik Büyükelçisine söylediği şöyle bir söz vardır; 'Biz Kıbrıs'ı almakla sizin kolunuzu kestik, siz ise İnebahtı'da bizim sakalımızı tıraş ettiniz. Kesilen sakal daha gür şekilde büyür ama kesilen kol yerine gelmez.'Gizli-açık ambargolar, ayaklarımıza takılan çelmeler, hemen her konuda maruz kaldığımız ikiyüzlü tavırlar elbette bizi sıkıntıya sokmaktadır. Ama bu sıkıntılar, sakalımızın tıraşı mesabesindedir. Buna karşılık biz asırlık bir planı bozarak onların kollarını buduyoruz"

Kaynak: AA