CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ HASTANEDE

Saldırıyı duyuran CHP İstanbul Miletvekili Barış Yarkadaş yaşanan olayla iligli hastane önünde bir açıklama yaptı. Yarkadaş "Referandum süreciyle birlikte provokasyonlarda da artış gözlendi. Dün gece CHP Gençlik Kolları üyesi arkadaşlarımız saat 23.30 sularında afişlerini astıktan sonra evlerine döndüler. Arkadaşlarımızın afişlerini asmasının ardından Zümrütevler'de ara sokaklarında dolaşan ve kim oldukları bilinmeyen 2-3 kişi adeta sürek avına çıktı. Sokaklarda arkadaşlarımızın eşkalini tarif ederek arkadaşlarımızı arkadaşlarımızı aramaya başladılar. Saat 01.00 sularında yaralanan arkadaşımızın aracına da ateş açıldı. Arkadaşımız iki yerinden yaralandı. Ameliyat edildikten sonra şu anda sağlığının iyi olduğunu öğrendik. Dikkat çekmek istediğimiz husus şudur. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş dün 'İsteyen istediği çalışmayı yapacak. Bu çalışmaların yapılmasındaki güvence bizi demişti. Numan Kurtulmuş'un sözlerinin üzerinden 24 saat dahi geçmeden bir arkadaşımız aracında silahlı saldırıya uğradı. Bakın İstanbul'un göbeğinde Maltepe Zümrütevler'de CHP'li gençleri çeviriyor ve kimlik soruyor. Arkadaşlarımız siz kimsiniz bize ne hakla kimlik sorarsınız diye sorduklarında üzerlerinde taşıdıkları Polis Gazetesi yazan basın tanıtım kartlarını gösteriyorlar. Genel bilgi toplama denilen GBT uygulamasını yapmaya çalışıyorlar. Arkadaşlarımızın itirazı sonucu bu arkadaşlarımızı bırakarak sokak aralarında diğer arkadaşlarımızı aramaya başlıyorlar. Bu sırada saldırganlardan birkaçı yine CHP'li bir gencimizin evinin önüne kadar giderek burada mı oturuyor diye soruyor. Güvenlik görevlisi burada oturmuyor dediğinde evin önünden ayrılıyorlar. Yaklaşık yarım saat sonra malum arkadaşımızın aracına ateş ediliyor. Arkadaşımız adeta öldürülmek isteniyor. Buradan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a bir çağrıda bulunuyoruz. Siz 'isteyen istediği kampanyayı yapabilir. Güvencesi biziz.' dedikten sonra İstanbul'un göbeğinde eşkiyalar arkadaşlarımıza silahlı saldırı da bulunuyor. Bu şahısların bulunarak yargı makamlarına teslim edilmelerini istiyoruz. Ardından bu tür saldırıların önünün kesilmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği düşünüyoruz. Bu saldırıların arkasındakini bulmak hükümetin siyasi namus meselesidir. “diye konuştu.








"ÇOCUĞUM AFİŞ ASARKEN YARALANDI"




Saldırıya uğrayan M.D 'nin babası İlyas D. yaşanan saldırı ile ilgili açıklamada bulundu. İlyas D. "Bildiğim tek şey var çocuğumun afiş asarken yaralandığıdır. Silahlı saldırıya uğradılar. Zor durumdayız. Devlet buna bir çözüm bulsun. Kimseye güvencemiz kalmadı. Burası Türkiye, hepimizindir. Daha önce herhangi bir tehdit aldığı falan yoktur. Hafriyat işiyle uğraşıyor. Kendi işimizi yapıyoruz, ekmeğimizdeyiz. 2 kurşun isabet ettiğini biliyoruz.“ dedi








ADIGÜZEL: PUSU KURULARAK SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLDİ




Saldırı ile ilgili CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel ise," Özellikle demokratik haklarını kullanarak gelen anayasa teklifiyle ilgili bilgilendirme yapmak için çalışıyorlardı. CHP Gençlik Kolları Üyesi kardeşlerimize dün gece yaptıkları çalışmadan sonra konferans organize ediyorlardı ve halkı bilgilendirmek istiyorlardı. Dün gece evlerine gittikten sonra peşlerinden giderek takiple pusu kurarak saldırı gerçekleştirildi. Kınıyoruz. Geçmişte olan uygulamalar gibi kınama da kalmamasını ve sorumluların ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Gerekli girişimlerde bulunduk. “şekilinde konuştu. Polisin olayla ilgli geniş çaplı araştırması devam ediyor.

OTOMOBİLDE KURŞUN İZLERİ

Öte yandan saldırıda yaralanan MD'nin içinde bulunduğu otomobilin hastane bahçesinde olduğu otomobilde 2 kurşun izinin bulunduğu görüldü. CHP'li yetkililer saldırıya uğrayan üyelerinin güvenlikleri gerekçesiyle kimliklerinin açıklanmasını istemediklerini bildirdi.


CHP İL BAŞKANI CANPOLAT YARALANAN GENÇLİK KOLLARI ÜYESİNİ ZİYARET ETTİ


* CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat,
"Önlemleri derhal alın. Sokağa saldığınız çeteleri geri toplayın. Eğer sokağa saldığınız devlet adına hareket ediyorsa bu çok üzücüdür"


Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL-DHA

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve milletvekilleri silahlı saldırıya uğradığı belirtilen CHP Maltepe Gençlik Kolları Üyesi M.D'yi tedavi gördüğü Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Canpolat, "Ülkeye yönetenleri buradan bir kez daha uyarmak istiyorum. Eğer bugün bu önlemleri almadığınız takdirde Türkiye'yi bir kaosa sürüklemiş olursunuz. Bu sürükleyeceğinizin kaosun sorumlusu başta Başbakandır, İçişleri bakanıdır" dedi.

Ziyaret sonrası hastanede bir açıklama yapan Canpolat, "Bugün çok üzücü bir olayla karşı karşıya kaldık. Dün akşam, gençlik kollarımızın referandumla ilgili 'hayır' kampanyasını başlattıklarını biz daha önce belirtmiştik. Mahallelerde bu çalışmalarımız ağırlıklı olacak. Çünkü medyada yeterince karşılık bulamayınca biz çalışmalarımızı mahallelere kaydırdık. 959 mahallede Cumhuriyet Halk Partisi kendi örgütlülüğünü tamamladı. Ve bu mahallelerde referandumla ilgili hayır kampanyasını başlatmış durumdayız. Dün akşam bu hayır kampanyasının afişlemesini yapan gençlik kollarımızın önleri kesiliyor, polis kimliği gösterilerek. Ve yaptıkları afişlemelerde yırtılıyor. Arkadaşlarımız takip ediliyor, eve yaklaşınca da silahla ateş edilerek gençlik kollarımızdan arkadaşımız ağır yaralanmış" dedi.
"TÜRKİYE'Yİ KAOSA SÜRÜKLEMİŞ OLURSUNUZ"

CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, "Ülkeye yönetenleri buradan bir kez daha uyarmak istiyorum. Eğer bugün bu önlemleri almadığınız takdirde Türkiye'yi bir kaosa sürüklemiş olursunuz. Bu sürükleyeceğinizin kaosun sorumlusu başta Başbakandır, İçişleri bakanıdır. Eğer bu ülkede yurttaşların can güvenliğini sağlayamayan bir iktidarın yüzde 100 oy da alsa sadece baas hükümeti gibi Esed hükümeti gibi bir hükümet anlamı taşır. Ya bunun önlemini alınız, eğer bunun önlemini almayıp sadece biz döverek, bastırarak sindirmek istiyoruz diyorsanız, biz Cumhuriyet Halk Partisini sindiremeyeceğinizi özellikle belirtmek istiyorum" diye konuştu.



"ÖNLEMLERİ DERHAL ALIN"

"Burada ilgili bütün kurumlara Cumhuriyet Halk Partisi adına bir kez daha yapıyorum" diyen Canpolat, "Bu önlemleri derhal alın. Sokağa saldığınız çeteleri geri toplayın. Eğer sokağa saldığınız devlet adına hareket ediyorsa bu çok üzücüdür. Biz ülkemizi seviyoruz, sizden çok seviyoruz, biz sizden çok yurtseveriz, sizden çok vatanperveriz, sizden daha çok milli duygulara, değerlere daha çok bağlı olarak bir partiyiz, biz Mustafa Kemal'in ve onun ışığında sevgi ile hoşgörümüzü bir kez daha buradan belirttikten sonra iktidarı ortaya attığınız, ortaya saldığınız tehdit edilen elemanları geri toplayın. Eğer geri toplamadığınız takdir de biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hukuk kuralları içerisinde her türlü mücadelemizi yapacağımızı ve geri adım atmayacağımızı özellikle belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.
"BUNU BAŞKA ANLAMLARA ÇEKMENİN BİR ANLAMI DA YOKTUR"

Canpolat, "Bir gazetecinin saldırganların pankart asmalarına yönelik bir söylemi olmuş mu?" sorusuna, “Tartışmasız öyle. Afişler yırtılıyor. Bunu başka anlamlara çekmenin bir anlamı da yoktur. Bugün İstanbul Milletvekilimiz Dursun Çiçek görevlendirildi. Hem emniyetten, hem de emniyet müdüründen, hem içişleri bakanıyla gerekli görüşmeleri yaptık. Son kez Türkiye'de bu ülkeyi birbirine düşürmek isteyen, bir kaos yaratmak isteyen anlayışların olduğunu biliyoruz. Bu ülkede bin yıldır bu topraklarda yaşayan insanların seçim süreçlerinde eğer bir partinin referanduma hayır kampanyasını yaptırmamak için bir çaba harcanıyorsa, bir ülkede demokrasinin, değerlerin ortadan kalkması demektir. Bunun sonu orta doğuda gözüken ülkelerden farkı kalmaz. Ama buna müsaade etmeden biz hoş görümüzü koruyarak, bu ülkenin bütün baskılara , provokasyonlara rağmen bunu yapanların derhal yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA