Evli ve 3 çocuk babası Ömer Polat, Çorlu’da kumaş ticareti yapan bir arkadaşını kıramayarak 8 bin TL tutarındaki borcuna kefil oldu. Her şey de böyle başladı.

Arkadaşı işleri bozulunca bu borcunu ödeyemedi. Böyle olunca da kefili olduğu borç Ömer Polat'ı mahkemelik etti. Polat Çorlu'da karşılıksız çek suçlamasıyla yargılanmaya başladı. 

Sağlık problemleri de bulunan Ömer Polat, yargılandığı Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, gelip gitmekte güçlük çektiğini belirterek yargılamanın ikamet ettiği İstanbul'da görülmesini talep etti. Bu talebi mahkeme heyetini kızdırdı ve Polat'ın iddiasına göre hakim kendisini azarladı ve hakaret etti.

Talebini reddeden mahkeme Polat'a 2.5 yıl hapis cezası verdi ve Silivri 1 No'lu cezaevine konuldu. Okuma yazmayı 8 ay yattığı cezaevinde verilen kurslarda öğrenen Polat'a burada Kuran okumak öğretildi ve namaz kılmaya da başladı. Daha sonra da denetimli serbestlik çerçevesinde salıverilen Polat'ın cezasının kalanını da Avcılar'daki Cihangir Camisinde günde 3 saat "kamuya yararlı işte çalıştırılarak" çekmesi kararlaştırıldı.

Ömer Polat'ın eline "camii temizleme cezasını" çektiği sırada bir tebligat ulaştı. Buna göre Çorlu'da yargılandığı davada tartıştığı mahkeme heyeti kendisini mahkemeye hakaret suçlamasıyla 15 bin TL para cezasına çarptırmıştı.

Polat, “Adliyenin camını kırmadım. Duvarlarını da yıkmadım. Mahkeme başkanı davamın İstanbul’da görülmesi isteğime kızdı bana hakaret etti. Ben de ‘Sizi tanımıyorum’ demiştim. Akşamları 35 TL’ye bir müzikholün güvenliğinde çalışıyorum. Bir oğlum çalışıyor. Parayı ödeyemezsem, camide çalışmasam 7 ay 20 gün yatacaktım. Camiye gelen yaşlılarla sohbet ediyorum. 17 ayım kaldı. İnşallah ‘Tayyip baba’ bize bir yasa çıkarır da şu para cezasından kurtarır. Sabaha karşı yatmak, 12.00’de uyanmak, 3 saat burada, gece başka yerde çalışmak benim için çok zor. 50 yaşındayım kaldıramıyorum artık” diye konuştu. 

http://www.hukukihaber.net