BEYRUT

Lübnan'daki En-Nahar gazetesi, "Kudüs'teki İsrail ihlallerini protesto için İstanbul'da büyük miting düzenlendi" başlığıyla verdiği haberinde, Yenikapı meydanında toplanan binlerce kişinin İsrail'in Mescid-i Aksa'da yaptığı ihlallere karşı duruş sergilediği ve Filistinlilere destek olduğunu yazdı.

Mitingi internet portalına taşıyan Katar merkezli Al Jazeera ise Yenikapı'daki Kudüs mitingini 'On binlerce Türk, Aksa'daki zaferi İstanbul'da kutladı' başlığıyla haberleştirdi. Haberde mitinge çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katıldığı belirtildi.

Londra merkezli El-Arabi el-Cedid gazetesi ise mitingi "Binlerce Türk Kudüs'le dayanışmak için İstanbul'da gösteri yaptı" başlığıyla gördü. Mitinge katılanların Filistin ve Türkiye bayrakları taşıdıkları belirtilen haberde, Aksa ve Filistinlilere destek sloganları atıldığı bilgisi paylaşıldı.

Katarlı El-Arab gazetesi de mitingi "Türkler Filistinlilerin yanında durdu" başlığıyla okurlarına duyurdu.

Körfez merkezli yayın yapan El-Halic internet portalı ise mitinge geniş yer ayırdığı haberinde, mitinge katılanlar tarafından İsrail'in Mescid-i Aksa'daki ihlallerine karşı yaptırım çağrıları yapıldığı ifade edildi.

İstanbul Yenikapı'da dün, birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 'Büyük Kudüs Mitingi' düzenlenmiş, mitingde İsrail'in son günlerde Mescid-i Aksa'ya yönelik artan ihlalleri protesto edilirken, Filistinlilerin Aksa'ya tekrar girerek ibadetlerini sürdürmesi kutlanmıştı.

Muhabir: Furkan Güldemir


Kaynak: AA