BİTLİS - ŞENER TOKTAŞ / İBRAHİM YALDIZ

Bitlis Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğüne bağlı arama kurtarma ekipleri, dondurucu soğuğa rağmen yüksek dağ kesimlerinde kış eğitimi alıyor.

Trafik kazası, boğulma, deprem ve yangın konusunda sürekli eğitim alan AFAD ekibi, kış mevsiminde de çığ düşmesi, çığ altında kalma ve kardan dolayı yollarda mahsur kalan vatandaşlara kısa sürede ulaşma konularında eğitim görüyor.

AFAD ekibi, 2 bin rakımda ve kar kalınlığının yaklaşık 2 metreyi bulduğu Nemrut Dağı eteğinde senaryo gereği, çığ altında kalan bir kişiye ve yüksekten düşme sonucu omuriliği zedelenen vatandaşa ulaşmak için alanında uzman kişiler gözetiminde eğitim yaptı.

Ekipler, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 derece ölçüldüğü bölgede gerçekleştirilen eğitimi başarıyla tamamladı.

"Profesyonel hocalar tarafından eğitim veriliyor"

Bitlis AFAD Müdürü Maşallah Bayav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ağır kış şartlarında, üniversitemizde alanında profesyonel hocalar tarafından eğitim veriliyor. Ekiplerimiz bu ağır kış şartlarında karlı yollarda yürüme, çığlı bölgede hareket edilmesi ve çığ altında kalan vatandaşların kurtarılmasıyla ilgili çalışmalarda bulunuyor. Ekiplerimiz hareket tarzlarını öğrenmek ve olumsuzluklara karşı ani karar vererek müdahalede bulunmak için özellikle rakımı yüksek ve aşırı kar alan bölgelerde eğitim alıyor." dedi.

Kaynak: AA