MUĞLA/ANTALYA

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Toplantısı sona erdi Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Toplantısı sona erdi

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kent merkezindeki sağanakta 24 saatte metrekareye 68 kilogram yağış düştü.

Bölgede dünden itibaren aralıklarla etkisini sürdüren yağış nedeniyle merkez Menteşe ilçesindeki Düğerek, Yaraş ve Karabağlar mahalleleri ile Yayla mevkisindeki bazı tarım alanları su altında kaldı, bazı mahallelerde de yollarda su birikintileri oluştu.

Muğla-Denizli kara yolunun bazı kesimlerinde heyelan meydana geldi

Yollarda biriken sular nedeniyle araç sürücüleri trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Yağışlar nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Muğla-Denizli kara yolunun bazı kesimlerinde oluşan heyelan nedeniyle yola düşen kaya parçaları ise temizlendi.

Yağışlar etkisini artıracak

Yetkililer, yağışların yarın etkisini artıracağını bildirdi.

Marmaris'teki sağanak nedeniyle 55 küçükbaş hayvan telef oldu

Marmaris'te de bazı tarım arazileri su altında kaldı, kentte 12 ev ve iş yerinin bodrum katını su bastı. İlçede son 24 saatte metrekareye 112,3 kilogram yağış düştüğü ifade edildi.

Özgür Atilla Tuzkaya'ya ait 55 küçükbaş hayvan, Hisarönü Mahallesi Değirmenyeni mevkisindeki ahırı su basması nedeniyle telef oldu.

İlçedeki birçok iş yerinde su baskınları meydana gelirken, buralarda tahliye çalışmaları başlatıldı. Dere yataklarına yakın bazı ağaçların da devrildiği görüldü. Mahalledeki çok sayıda tarım arazisi de su altında kaldı.

Datça-Bozburun yol ayrımında köprü yapımının sürdüğü alanda suyun debisinin yükselmesinden dolayı kara yolu trafiğe kapatıldı.

Karayolları ekipleri yolu trafiğe açmak için çalışma başlattı. Yolun öğleden sonra tek şeritten kontrollü olarak trafiğe açılacağı bildirildi.

Yola düşen kaya parçaları temizlendi

Kayalık Mahallesi'nde yola düşen kaya parçaları da temizlendi.

Belek'te metrekareye 141 kilogram yağış düştü

Sağanak, Antalya kent merkezinde su birikintilerine yol açtı. Bazı sürücüler, yollardaki su birikintileri nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kuvvetli yağış nedeniyle "turizm merkezi" Belek'te son 24 saatte metrekareye 141, Serik'te 106, Aksu'da 93, Manavgat'ta 92, Antalya merkezde 71 ve İbradı'da 66 kilogram yağış düştü.

Muğla'da 71, Marmaris'te 112, Dalaman'da 93 ve Ortaca'da 57 kilogram yağış oldu.

Batı Akdeniz Bölgesi'nin yarın, Balkanlar'dan gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtildi.

Vatandaşlara fırtına, ani sel ve su baskınları ile dona karşı dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

Muhabir: Sabri Kesen-Durmuş Genç

Kaynak: AA