ŞANLIURFA

Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (SERA-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Yanmaz, Antalya'nın bazı ilçelerinde yaşanan şiddetli yağış ve fırtınaya ilişkin, "Seracıların uğradığı zararların karşılanması ve borçlarının ertelenmesi en azından bu felaketin hasarlarını asgariye indirmek açısından büyük önem arz etmektedir." dedi.

Antalyalı afetzedelerin borçları ertelenecek Antalya'yı şiddetli yağış, fırtına ve hortum vurdu

Yanmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş'ta önceki gün yaşanan sel ve hortum nedeniyle bölgede çok sayıda tarım alanı, sera ve yerleşim yerinin etkilendiğini hatırlattı.

Müslüm Yanmaz, şunları kaydetti:

"Kumluca, Finike, Kaş ve Demre'de meydana gelen doğal afet, yaklaşık 3 bin 500 dekar alandaki seralarda ciddi hasar oluşturdu. Bu durum, bugünlerde hasadı yeni başlayan tüm sebze ürünlerinde ciddi kayıpların yaşanmasına neden oldu. Seracıların uğradığı zararların karşılanması ve borçlarının ertelenmesi en azından bu felaketin hasarlarını asgariye indirmek açısından büyük önem arz etmektedir. Hükümetimiz ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı açıklamalar seracılarımızı bir nebze de olsa rahatlatmıştır. Üreticinin yanında yer alan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ederiz."

Muhabir: Halil Fidan

Kaynak: AA