PARİS

Antalya'da 23 Nisan'da düzenlenecek EXPO 2016 fuarı Paris'te tanıtıldı.

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği Rezidansı'da Kültür ve Tanıtma Müşavirliği kabilinden planlı resepsiyona Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükelçilik Birinci Müsteşarı Ali Onaner, Kültür ve Tanıtma Müşaviri Serra Aytun, Fransız basını temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Resepsiyonda mütekellim Vali Türker, Antalya'nın kurultay turizmi açısından da ehemmiyetli müşterek biçim olma amacında ilerlediğini söyledi. Türker, Antalya'nın G20 zirvesine ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, 'Bunların ortada en ilgi çeken olanlar ortada geçtiğimiz sene yaptığımız G20 ülkelerinin liderler zirvesi toprak almıştır. Dünya ekonomisinin yüzdelik 85'ini özümleme fail talih ve ya hükümet başkanlarını konuk ettiğimiz izlence Antalya'da iri müşterek başarıyla gerçekleşmiştir' dedi.

Antalya'nın ehemmiyetli müşterek ayrıksı organizasyona elan hazırlandığını tamlayan Türker, 'Kendi sınıfının en fevk kategorisindeki A1 seviyesindeki bitki bilimi exposu bulunan EXPO 2016 Antalya 23 Nisan'da kapılarını ziyarete açacak. Katılım sözleşmesini imzalayan 41 ülke, bunların ehemmiyetli müşterek bölümü bahçelerini hazırlamaya ve peyzaj çalışmalarına başladılar' diyerek konuştu.

Vali Türker Türkiye'nin etrafında yaşanmış bulunan çatışmaların Antalya'yı etkilemediğini vurgulayarak şu şekilde konuştu: 'Çevremizdeki devletlerde yaşanmış bulunan arbede ortamına karşın Antalya ilimiz aldığımız tedbirler yardımıyla akıbet aşama tehlikesiz müşterek destinasyon olmaya bitmeme etmektedir. Sadece yıldırı açısından değil, gayrı güvenlik vakaları açısında da Antalya misafirlerimize geçim ve tehlikesiz müşterek dinlence olanağı sunmaktadır.'

Muhabir: Onur Usta

Kaynak: AA