Adalet Bakanlığı, Osmaniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda halen annesinin yanında kalmakta olan 4 çocuk bulunduğunu ve bu çocuklara iaşe (yemek) verildiğini kaydetti.


Adalet Bakanlığı bugün bir gazete yer alan Osmaniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda annelerinin yanlarında kalan çocuklara iaşe verilmediği iddialarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Osmaniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda halen annesinin yanında kalmakta olan 4 çocuğun bulunduğunun belirtildiği açıklamada, "Çocuklara, Hükümlü ve Tutuklular ile Ceza İnfaz Kurumları Personeli'nin İaşe Yönetmeliği'nin 4. maddesi ve 47 No'lu genelgenin 5. bölümün 2. fıkrası uyarınca iaşe verilmektedir. Verilen iaşeler, kurum tabelasına yazılmaktadır" denildi. Annesinin yanında kalmakta olan çocuklara süt, salam, fındık kreması ve pirinç pilavı verildiğinin 19 Mart 2012 tarihli tabelada yer aldığının belirtildiği açıklamada, annesiyle kalan çocukların çocuk bezlerinin kurum tarafından temin edildiği bilgisi yer aldı. Osmaniye Cezaevi'nde annelerinin yanında kalan çocuklardan ikisinin kurum aracı ve kadın personel refakatinde sabahları kreşe götürüldüğünün ve akşamları da getirildiğinin kaydedildiği açıklamada ayrıca, Osmaniye Cezaevi'nde terör örgütü KCK ile ilişkilendirilen 13 tutuklu ve hükümlünün bulunduğu belirtildi. KCK tutuklu ve hükümlülerinden iki kişinin 14 Mart 2012 tarihinde kuruma verdikleri dilekçeyle örgütsel gerekçeler nedeniyle açıklık grevine girdiklerini bildirdikleri ifade edilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:


"Habere konu ifadeler "Meclis insan Hakları Komisyonu üyeleri tarafından hazırlanan rapor' şeklinde yansıtılmıştır. Bu doğru değildir. Bunlar, komisyon üyesi bir milletvekilinin yapmış olduğu açıklamalardır. Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Kontrolörleri Osmaniye Cezaevi'ne yönelik diğer iddiaların tümünü titizlikle incelenmektedirler." (ANKA)