2014 yılı sonunda United Biscuits'i satın alarak tamamıyla global bir oyuncuya dönüşen Yıldız Holding, bu satın alma ile çok daha geniş bir oyun sahasına erişti. Şirket güncel olarak 4 kıtada, 4 milyar tüketicinin yaşadığı bir coğrafyada faaliyet gösteriyor. Çalışan sayısı 50 bine, fabrika sayısı ise 14 ülkede 77'ye ulaştı.

United Biscuits'in Yıldız Holding bünyesine katılması sonrası geçen ilk yılın değerlendirildiği basın toplantısı Yıldız Holding İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Cem Karakaş'ın ev sahipliğinde, United Biscuits CEO'su Jeff van der Eems'in katılımı ile gerçekleşti.

Son yıllarda çikolata-bisküvi alanına yoğunlaşarak yurt içinde birçok satış, yurt dışında ise alım gerçekleştiren Yıldız Holding için yeni bir dönem başlıyor.

YOĞUN ALIM-SATIM DÖNEMİNİ TAMAMLADIK

Anlaşma sonrası geçen bir yılın değerlendirmesine ilişkin düzenlenen toplantı öncesi BusinessHT'nin sorularını yanıtlayan Karakaş, yeni satın alma ihtimallerini de her zaman değerlendirdiklerini ifade etti.

Karakaş, İngiltere dışındaki Afrika, Asya ve Çin gibi gelişmekte olan bazı pazarlarda fırsatları gözden geçirdiklerini belirtti.

Yıldız Holding United Biscuits satın almasıyla dünyanın en büyük üçüncü atıştırmalık şirketi olmuştu. 

ŞOK'TA SATIŞ YOK, BÜYÜME SÜRECEK

Geçtiğimiz yıl yurt içinde atıştırmalık dışında kalan şirketlerin bir kısmını elden çıkaran grubun, Şok marketler zincirini de satacağı iddia edilmişti.

Karakaş, Şok'un tam aksine bu yıl 1.000 şube açacağını ifade etti. Karakaş Şok'un büyüme atılımını 2019'da planladıkları halka arz ile tamamlayacaklarını söyledi.

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA AĞIR SERMAYE YATIRIMLARINA ODAKLANACAĞIZ

Son yıllarda gerçekleştirilen satın almalarla günlük 1 milyon ton üretim kapasitesine ulaşıldığını kaydeden Karakaş, bu yeni kapasite için sabit sermaye yatırımlarına ve istihdam yaratmaya hız vereceklerini söyledi. 

2015'te 1.6 milyar TL yatırım yaptıklarını söyleyen Karakaş, 2016'da bu rakamın üstüne çıkacaklarını söyledi.

Kaynak: HABER7.COM