Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 kişinin öldüğü patlamayla ilgili soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ostim'deki patlamalarla ilgili soruşturma için bir cumhuriyet başsavcıvekili ve dört cumhuriyet savcısı görevlendirdi.

Edinilen bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Nuri Yiğit ile görevlendirilen diğer dört savcı, bugün patlamaların meydana geldiği noktalara gidecek. Savcılar, olay yerinde tespit ve keşif çalışmalarını yürütecek.

Bu arada, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş'in de dün akşam patlamaların meydana geldiği yere giderek, bilgi aldığı öğrenildi.

Her iki patlamada da hayatını kaybedenerin sayısı 17'ye yükselmiş oldu...

İKİNCİ PATLAMADA HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 10'A YÜKSELDİ


OSTİM'deki ikinci patlamanın olduğu bölgede yapılan arama kurtarma çalışmalarda bir kişinin daha cesedine ulaşıldı.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi 25. Cadde'deki bir iş yerinde dün saat 19.30 sıralarında çıkan yangın ve patlamalar üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmalarına sabah saatlerinde gelen 20 kişilik bir ekip daha katıldı.

Arama kurtarma ve sivil savunma ekipleri, yer yer dumanların çıktığı iş yerinin bodrum katına inerek arama yaptı. Burada yapılan aramalar neticesinde göçük olan bölgede bir kişinin cesedine daha ulaşıldı.

Patlamanın olduğu bölgede hala dumanlar tütmeye devam ediyor. 

Bu arada, yakınlarından haber alamayan bazı vatandaşların, polisin güvenlik çemberine aldığı olay yerinin dışındaki bekleyişi sürüyor. Polisin güvenlik çemberi içine aldığı alana, bölge içindeki işyeri sahipleri ve çalışanları alınmıyor.

OSTİM'DEKİ 2. PATLAMA
İTFAİYE EKİPLERİ, PATLAMANIN OLDUĞU ALANDA 9 KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞTI


İfaiye ekipleri, Ostim OSB'deki ikinci patlamanın olduğu bölgeden 9 kişinin cesedini çıkardı, binada hala mahsur kalanların bulunduğu bildirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, itfaiye ekipleri, patlamanın olduğu alanda 9 kişinin cesedine ulaştı, halen ulaşılamayanların olduğu belirtildi.

Ekipler, sağlık durumları hakkında bilgi alınamayan söz konusu kişilere ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İLK PATLAMANIN ENKAZINDAN 1 KİŞİNİN DAHA CESEDİ ÇIKTI


Ostim'de dün öğlen saatlerinde meydana gelen patlamanın neden olduğu göçüğün enkazında yapılan arama kurtarma çalışmalarında, bir kişinin daha cesedine ulaşıldı.

Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar, gece boyunca sürdü. Ekipler arama kurtarma çalışmalarında kepçe ve vinç gibi büyük iş makinaları kullandı, zaman zaman bu makineleri durdurarak, taş kırma, demir kesme aletleri ve el yordamıyla arama yaptı.

Çalışmalarda özel eğitimli köpeklerden de faylanıldı.

Ekipler, enkaz altında olduğu düşünülen iki kişiden birinin cesedine ulaştı. Kimliği tespit edilemeyen ceset, Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

PATLAMALARDA YARALANANLARIN İSİMLERİ BELİRLENDİ

Ankara Ostim'de dün gerçekleşen iki ayrı patlamada yaralananların isimleri ve tedavi gördükleri hastaneler belirlendi.

Ankara İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, dün sabah 11.10'da meydana gelen patlamada yaralanan ve halen tedavisi devam edenlerin isimleri ve tedavi gördükleri hastaneleri şöyle açıkladı:

''Hasan Bozkurt; Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mükremin Atmaca, Abdurrahman Ersoy, Ataman Ergün, Faruk Ünlü; Onkoloji Araştırma Hastanesi, Orhan Er; Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Murat Özbek; Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İbrahim Demir; Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Güldal Ekim; Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sadullah Çoban ve Adnan Biber; Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Hacı Ali Şahman ve Muhammet Altınbaş; Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi, Ahmet Çağatay Gür; Ufuk Üniversitesi.''

Aksoy, dün 19.30'da gerçekleşen ikinci patlama sonucu yaralananlar ve tedavi gördükleri hastanelerin ise ''Kemalettin Çenli, Hayrettin Çenli, Volkan Üçler, Ozan Bozer; Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ramazan Akkaya; Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mehmet Şimşek; Etimesgut Devlet Hastanesi, İbrahim Dal ve Nihat Gülerkaya; Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Volkan Özdemir ve Onur Çorumlu; Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'' olduğunu bildirdi.

Açıklamada, ayrıca yaralılarla ilgili bilgi almak isteyen yakınlarının, hastanelerin nöbetçi şefliklerine başvurmaları istendi. (AA)

ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EDİLİYOR

Ankara'da akşam saatlerinde bir tiner atölyesinde meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 9’a yükseldi. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Atölyenin bodrum katında mahsur kalan işçilerin olduğu ve bunlara da ulaşmak için itfaiye ve arama kurtarma ekiplerinin yoğun çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Yaralı ve ölenlerin yakınları, akrabalarının son durumunu öğrenmek için olay yerine akın etti.

Akşam saatlerinde İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir tiner atölyesinde meydana gelen patlamada 9 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Olay yerinde tanınmaz halde bulunan bir araç olayın büyüklüğünü gözler önüne serdi. Enkaz altından bir kişinin daha cesedine ulaşıldı. Ceset torbasına konulan cenaze, olay yerine gelen Cenaze Nakil Aracıyla Onkoloji Hastanesi Morguna kaldırıldı. Atölyenin bodrum katında mahsur kalan işçilerin olduğu haberini alan arama kurtarma ve itfaiye ekipleri ise çalışmalarını şu dakikalarda sürdürüyor.
Patlamayı haber alan vatandaşlar olay yerinde çalışan yakınları hakkında bilgi almak için İvedik Organize Sanayi Bölgesi’ne akın etti. Yakınlarının akıbeti hakkında bilgi almaya çalışan aileler gergin bir şekilde bekleyişini sürdürüyor. Vatandaşlarla güvenlik güçleri arasında tartışmalar yaşandı. Polis ekipleri vatandaşları sakin olmaları konusunda uyardı. Aileler güçlükle sakinleştirildi.

(CİHAN)