Başkent Ankara’da dün akşam saatlerinde Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın ek binası ile polisevine roketli saldırı düzenlendi. Olay yerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Güler,“Yeni eylem arayışında olan sol örgütler var, üzücü” dedi.


Ankara’da yaklaşık beş ay önce roketatarla gerçekleştirilen Ak Parti Genel Merkezi’ne yönelik saldırının ardından dün akşam da bir başka saldırılar yaşandı. Saldırıların hedefi Meclis’in üst tarafında Dikmen yolu üzerinde bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile polisevi oldu. Saat 21.30 sıralarında iki binayı ayıran Çetin Emeç Bulvar’ı üzerinde gerçekleştirilen saldırıda, polisevinin duvarına roketatar mermisi isabet etti. Saldırının gerçekleştirildiği yerde bir sırt çantası, bir roketatar ile patlamamış bir mühimmat bulundu. Polisevine isabet eden roketatar mermisi, restoranın bulunduğu üçüncü katın dış çehpesinde hasar oluşturdu.

BAKAN GÜLER'DEN İLK AÇIKLAMA

Olayın hemen ardından, yoğun güvenlik önlemleri alınırken, saldırının gerçekleştirildiği Çetin Emeç Bulvar’ı trafiğe kapatıldı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Güler, polisevinden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

"Bu akşam sat 21.30 sıralarında Dikmen'de bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Sosyal Hizmetler Dairesi'nin ve diğer ünitelerin görev yaptığı ikinci ek binasının üçüncü katına ve polisevinin ön cepheden zemin, arka cepheden birinci katına birer roket atar mermisi isabet ettiği tespit edildi. Her iki mermi de duvara saplandı, can kaybı ve yaralı yok. Çetin Emeç Bulvarı'nda yol üzerinde, kaldırımdan yolun alt tarafına geçilerek bir anlamda topraklık alandan iki atışla bu saldırının gerçekleştiği tespit edildi. Atılan yerden yapılan tespitte bir roketatar ve patlamamış bir mühimmat, bir çanta ve üzerinde yaşadışı sol örgütün sözde bayrağı bulundu.

Olayın hemen akabinde muhtemelen araçla kaçtıkları yolunda bilgiler var veya vadi içine kaçtıklarına dair bilgi var, araştırıyoruz, Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapılıyorlar. Üzücü bir olay, can kaybı ve yaralının olmayışı teselli edici bir durum. Polisimiz, olay yeri inceleme ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara emniyetinin bütün ekipleri olayla ilgili tespitleri yapmaya çalışıyor."