ANKARA

ODTÜ'nün genel ağ sitesinde toprak düzlük 'Yastayız, lanetliyoruz' başlığıyla toprak düzlük yazıda, 'Üniversitemiz bu adamlık dışı saldırıda dü evladını kaybetti. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü bir numara derslik talebesi Berkay Baş ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Hazırlık talebesi Ozancan Akkuş yaşamlarını yitirdi. Acımız büyük. Yaşamını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve vurulan yurttaşlarımıza şifalar diliyoruz. Terörü lanetliyor ve gelişigüzel muhtelif şiddete akıbet verilmesi düşüncesince çağrımızı tekrarlıyoruz' ifadesine toprak verildi.

Gazi Üniversitesinden 3 mektepli

Gazi Üniversitesinin genel ağ sitesinden de üniversitenin Hukuk Fakültesi 1. derslik talebesi Nusrettin Can Çalkınsın, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı 4. derslik talebesi Feyza Acısu ve Gazi Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Bölümü Kimya Eğitimi Anabilim Dalı akıbet derslik talebesi Sümeyra Çakmak'ın terör saldırısında yaşamlarını yitirdiği bilgisi paylaşıldı.

Feyza Acısu, zaman Karşıyaka Mezarlığı'nda akıbet yolculuğuna uğurlanırken, Çalkınsın'ın cenazesinin erte Hacı Bayram Camisi'nde kılınacak gün ortası namazına müteakip Karşıyaka Mezarlığı'nda akıbet yolculuğuna uğurlanacağı kaydedildi.

Hacettepe Üniversitesinin genel ağ sitesinde ise Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 2. derslik talebesi Mehmet Alan'ın terör saldırısında hayatını yitirdiği belirtilerek, Alan'ın cenazesinin erte İstanbul Fatih Camisi'nden meridyen düzlemi namazının peşi sıra defnedileceği anlatım edildi.

Muhabir: Selma Kasap

Kaynak: AA