Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi Malatya Kent Konseyi ‘Hamit Fendoğlu' Anısına Program düzenledi

OHAL KHK’leri ile ihraç edilen kamu çalışanlarının 5-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceği “KHK’liler Büyük Buluşması” Ankara Valiliği tarafından yasaklandı. Mecliste basın toplantısı düzenleyen etkinliğin düzenleyicilerinden HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bütün izinleri alınmış etkinliği ‘Yasakladım, oldu, bitti’ deniyor. Bu durum bizim KHK zulmü konusunda ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor” diyerek yasağa tepki gösterdi.

Valilik tarafından etkinliğin yapılacağı Yılmaz Güney Sahnesi Müdürlüğüne gönderilen yazıda etkinliğin 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında yasaklandığı bildirildi. İhraç kamu emekçilerinin yanı sıra tutuklu askeri okul öğrencilerinin anneleri, Cumartesi Anneleri, KHK ile kapatılan Gündem Çocuk Derneği, yerine kayyım atanan Van Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ın da katılacağı etkinliğin düzenleyicileri arasında yer alan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu yasağa ilişkin Mecliste basın toplantısı gerçekleştirdi. Bütün hazırlıkları yapılan toplantının çarpık bir şekilde iptal edildiğini kaydeden Gergerlioğlu, “Gerekçe bile belirtilmeyen yazıda sağdan soldan söylentilerle duyduk denilmiştir. Basit bir dille KHK Platformunun çağrısında gördük diyorlar. En azından hukuk diliyle konuşun” diyerek yasağa tepki gösterdi.

“HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

Yasaklama kararıyla Anayasanın çiğnendiğini belirten Gergerlioğlu, “Bütün izinleri alınmış etkinlik için ‘Yasakladım, oldu, bitti’ deniyor. Bu durum bizim KHK zulmü konusunda ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor” dedi. KHK’lilerin yaşamlarına kadar sirayet eden yaklaşımın bugünkü karşılığı olarak bir hukuk arayış toplantısının yasaklandığını belirten Gergerlioğlu, etkinlikte Türkiye’nin sorunlarının konuşulacağını ifade etti. Gergerlioğlu İdare Mahkemesi’ne giderek haklarını arayacaklarını vurgulayarak, “Güneşin aydınlığından korkanlar bu etkinliği yasaklamıştır. KHK zulmü bitecek, bu zulmü yapanlar da tarihten silinecektir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

https://www.evrensel.net/