Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde hafriyat soruşturması: Melih Gökçek dâhil tüm sorumlular hakkında yasal süreç başlatılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, hafriyat döküm bedellerinin belediye kasası yerine başka kaynaklara aktarıldığı ve bu nedenle kamunun zarara uğratıldığı gerekçesiyle geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynakları, imzalanan sözleşmeler vasıtasıyla bu işlerin Osmanlıspor’a verilmesinden dolayı belediyenin milyonlarca lira zarara uğratıldığını belirtiyor.

Hafriyat işi belediye şirketi üzerinden Osmanlıspor’a devrediliyor

Başkan Zeyrek, Manisa OSB yönetimini ağırladı Başkan Zeyrek, Manisa OSB yönetimini ağırladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından edinilen bilgilere göre hafriyat döküm işi Temmuz 2014’te alınan meclis kararı ile belediye şirketlerinden ANFA’ya aylık 30 bin TL’ye (yıllık 360 bin TL) veriliyor. Devamındaki süreçte ise işi alan ANFA şirketi Osmanlıspor ile aylık 100 bin TL (yıllık 1.200.000 TL) üzerinden bir sözleşme imzalayarak bu işi Osmanlıspor’a devrediyor.

Belediye kaynakları bu sözleşmelerden ötürü hafriyat döküm sahalarında büyük miktarda gelir kayıpları yaşandığını ve kamunun milyonlarca lira zarara uğratıldığını belirtiyor. İşin ANFA üzerinden Osmanlıspor’a verildiği Ağustos 2014’ten, sözleşmenin feshedildiği tarihe kadar geçen üç yıllık süreçte ne kadarlık bir kamu zararı ortaya çıktığının saptanması için işlemlerin ve soruşturmaların devam ettiğini ifade eden belediye kaynakları, kamuyu zarara uğratan yetkililer ile gerçek ve tüzel kişiler hakkında büyükşehir belediyesi müfettişleri tarafından inceleme sürdürüldüğünü belirttiler.

Soruşturma kapsamında firma sahiplerinden döküm makbuzlarına ait bilgi ve belgeler de talep edileceği belirtilirken soruşturmanın ardından eski başkan Melih Gökçek de dâhil, tüm sorumlular hakkında yasal sürecin başlatılacağı ifade edildi.

https://medyascope.tv/