Ancak Kılıçdaroğlu’nun kurultay konuşmasında yönelttiği eleştiriler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’na genel başkan seçilmesi durumunda bir tebrik telgrafı gönderip göndermeyeceği Ankara’daki siyaset koridorlarının en önemli merak konularından biri haline geldi.

TEK ADAY

CHP'nin, iki gün sürecek 35. Olağan Kurultay'ı cumartesi günü Ankara Arenaspor Salonu'nda Sabah saatlerinden itibaren başladı. Mustafa Balbay, genel başkan adayı olabilmek için yeterli imzayı sağlayamayınca Kemal Kılıçdaroğlu tek aday olarak seçime girdi. Pazar günü ise Parti Meclisi (PM) için seçim yapılacak. CHP’nin bir önceki kurultayı olağanüstü olarak 5 Eylül 2014 tarihinde toplanmıştı.

Bir önceki  kurultayda oy kullanan delegelerin yüzde 86'sı, il kongreleri sürecinde yeniden delege seçilemediği için bu kurultayda oy kullanamadı. Kurultay’da sosyal demokrasinin önemli isimlerinden eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’ın Divan Başkanlığı’na seçilmesi dikkat çekici idi.
 
Kurultay gündeminde yer alan raporlar, tüzük değişikliği ve sonuç bildirgesi gibi konular ve bu çerçevede yapılan konuşmaların uzaması nedeniyle genel başkanlık seçimi gece saatlerine sarktı. Eğer olağanüstü bir gelişme olmazsa Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilmesi bekleniyor.
 
AK PARTİ PROTESTOSU
 
Kurultayda yaşanan önemli siyasi durumlardan birini; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın başkanlığındaki AK Parti heyetinin Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki olarak salonu terk etmesi oluşturmuştu.
Bu gelişme Ankara siyaset kulislerinde, gözlerin 2014 yılına çevrilmesine neden oldu.
 
ERDOĞAN TEBRİK TELGRAFI GÖNDERMİŞTİ

İlk defa halk oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 28 Ağustos 2014’te  görevine başladı. O dönemde CHP lideri yine Kılıçdaroğlu idi. CHP lideri, Erdoğan’ın Meclis’teki yemin törenine katılmamıştı. Ayrıca Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında 30 Ağustos töreninde, özünde bir iletişim kazası olsa da kamuoyunda soğukluk olarak algılanan bir tokalaşma krizi yaşanmıştı. 

Ancak Erdoğan, bu duruma rağmen 5 Eylül 2014’teki kurultayda yeniden CHP Genel Başkanı seçilen Kılıçdaroğlu’na, seçilmesinden dolayı tebrik telgrafı göndermişti.
Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ağır eleştirilerinin ardından Erdoğan’ın muhtemel tavrı bu çerçevede merak konusu oldu.

Seçilmesi durumunda Erdoğan’ın, Pazar günü veya pazartesi günü Kılıçdaroğlu’na tebrik telgrafı gönderip göndermeyeceği konusu siyasi çevrelerin konuşulan konularından biri haline geldi.

Kaynak: HABER7.COM