Altının onsu Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi'nin açıklamalarının etkisiyle 1.282 dolara çıkarak akıbet 13 ayın zirvesini gördü.

ECB'nin evvel kâffesi nema rakamlarını indirmesi ve maaş dünya malı alıntı miktarını artırmasının arkası sıra dolar endeksinde yaşanmış olan kaba yükseliş sonra altının onsu 1.237 dolara derece geriledi. ECB nema kararının arkası sıra Draghi'nin hâlâ çok nema indirimi olamayacağını açıklamasıyla altında aceleci yükseliş yaşandı. Altının onsu evvel haset kestirmece yüzdelik 2 bedel hasılatıyla 1.270 dolardan tamamladı.

Bugün Asya piyasalarında yükselişini sürdürerek güne 1.272 dolardan başlamış olan ons altın, 1.282 dolarla Şubat 2015'ten buyana en erdemli seviyesine çıktı. Analistler, kalburüstü fiyatlarının Draghi'nin faizlerde indirimin sonuna gelindiği sinyalini vermesinin arkası sıra kaba yükselişe geçtiğini belirterek, Amerika Merkez Bankasının (Fed) 16 Mart bakımından rastgele müşterek reaksiyona girmeyeceği beklentisinin de yükseliş hareketinin sürmesine bozukluk bulunduğunu kaydediyor.

Kaynak: AA