İSTANBUL

ABD başkanlık seçimini sürpriz bir şekilde Donald Trump'ın kazanmasının ardından ilk şok etkisi ile 1.337 doların üzerini gören ons altın, bu seviyelerden hızlı bir şekilde düşüşe geçti. Dün düşüş eğilimini sürdüren altının ons fiyatı, günü yüzde 1,50 azalışla 1.256 dolardan tamamladı.

Altının ons fiyatı, bugün analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 1.252 dolar seviyesinden gelen tepki alımlarıyla sınırlı da olsa yükselişe geçerek saat 10.20 itibarıyla 1.260 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Gram altın ise dün ons fiyatındaki gerileyişe kaşın dolar kurundaki artışın etkisiyle yatay bir seyir izledi. Bugüne yükselişle başlayan gram altın, şu dakikalarda 132,2 liradan işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 216 lira, Cumhuriyet altını ise 878 liradan satılıyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD Başkanlık seçimlerinin sonuçları küresel piyasalarda sert fiyatlandığını belirterek, "Piyasalara şok etkisi yaşatan bu sonuç kısa vadeli belirsizliğe neden oldu. 'Bu seviyelerden alım yaparsanız zarar edebilirsiniz' " uyarılarında bulunmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Bekir Gürdamar

Kaynak: AA