Altın fiyatları, ABD ekonomisi konusunda olumlu görüşlere sahip olan ve enflasyonun yükselmesini bekleyen ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden gelen şahin tonlu yorumların ardından son bir ayın en düşük seviyesi yakınında seyretti. Chicago Fed Başkanı Charles Evans, mevcut ortamın çok kademeli faiz artırımını desteklediğini söyledi.

Altının onsu fazla değişmeyerek ons başına 1,244.86 dolar seviyesinde seyretti. Metal Pazartesi günü yüzde 0.8 düşerek 16 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesinden kapandı.

New York Fed Başkanı William Dudley, sıkı işgücü piyasasının er ya da geç, son dönemde beklenmedik bir şekilde zayıf enflasyonu yükselteceği beklentisinde olduğunu söyleyerek, Başkan Janet Yellen'a benzer yorumlarda bulundu.

ABD'de Hazine tahvillerinin faizi ve dolar, Dudley'in yorumlarının ardından yükseldi.

10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Pazartesi günü dört baz puan yükselerek yüzde 2.19 seviyesine çıktıktan sonra yatay seyretti.

ABD dolarının 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.4 yükseldikten sonra yatay seyretti.

Spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 16.5242 dolara çıkarken, platin yüzde 0.1 değer kazanarak ons başına 925.82 dolara ulaştı ve palladyum ons başına 863.63 dolar seviyesinde yatay seyretti.

Kaynak: HABER7.COM