İZMİR

Almanya'da tırla Noel pazarına girerek 12 kişiyi öldüren Anis Amri ile bağlantılı olduğu tespit edilen bir kişi İzmir'de yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DEAŞ üyesi bir kişinin İzmir'de olduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Yapılan araştırmada bir otelde gizlendiği öğrenilen zanlının, 19 Aralık 2016'da bir tırla Noel pazarına girerek 12 kişinin öldüğü, 56 kişinin de yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü DEAŞ üyesi Anis Amri ile bağlantısı tespit edildi.

Operasyon düzenleyen ekipler, Ürdün asıllı Almanya vatandaşı olduğu belirlenen M.A.K'yi yakaladı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, sorgusu için emniyete götürüldü.

Zanlının DEAŞ terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü, yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yaptığı, yine yasa dışı yollardan terör saldırısı yapmak için Avrupa'ya geçmek için uygun zamanı beklediği ileri sürüldü.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 19 Aralık 2016'da bir tır Noel pazarına girmiş, olayda 12 kişi hayatını kaybetmiş, 56 kişi yaralanmıştı. DEAŞ'ın üstlendiği saldırıyı, Tunuslu Anis Amri'nin gerçekleştirdiği belirlenmişti. Anis Amri, 23 Aralık'ta İtalya'nın Milano kentinde polisle girdiği çatışmada öldürülmüştü.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Kaynak: AA