KONYA

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Konya'da planlı İç Anadolu Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı'nda musahabe yaptı.

'Alınan kararlar et ve süt varlığımızı yükseltmek içindir'

Çelik, et ve hayvancılıkla ait çalışmaların pazartesi haset Bakanlar Kurulu'nda ele alınacağını tabir etti.

İthal etin etraflıca süredir Türkiye'ye geldiğini tamlayan Çelik, efsanevi varlığını mahsus birlikte noktaya çıkarıncaya denli et ithal edileceğini dile getirdi.

Eti nısıf yarıya ucuza ithal ika olanağı olduğuna dikkati çekici Çelik, şunları kaydetti:

'Eti ithal ederiz, piyasada fiyatı 15-20-22 liraya düşürürüz. Siz 35-32 liraya kıymayı almazsınız da 20-22 lirayla alabilirsiniz. Bu mümkün. Ama bu, bizim efsanevi varlığına yapılabilecek en şişman kötülüktür. Biz hakeza birlikte dış alım ardında değiliz. Biz 'Gelin halkın kullandığı kıyma ve kuşbaşıyla ait birlikte çatı belirleyelim ve etle ait kararlarımızı düzeltilmiş ederiz' dedik. Birileri ayrıksı şeyler hazırlamaya çalışıyor. Uyanlara teşekkürname ediyorum. Ama 'Ben bunu henüz fiyatlı satarım' sanarak efsanevi varlığımızın geleceğiyle ait hesapsız, acımasız akım edenleri milletimizin vicdanına devretme ediyorum. Alınan kararlar et ve süt varlığımızı artırmak içindir. Bunu destekleyecek bulunan eksiksiz taraflardır. Aksi takdirde işin kolayına kaçarız, 2 sene alkış alırız, bu arızi olabilir ve efsanevi varlığınız şişman çıban alır. Nasıl olsa birlikte 100 bin ton, 200 bin titrem ete gerekseme var. Bunu punt bilip yaklaşanlara punt vermeyeceğiz. Pazartesi haset Bakanlar Kurulu'nda ağır sunumlarımız var. Aldığımız kararlar var. Et, efsanevi ne doğacak buraya, ne henüz akla yatkın koşullarda üreticiye verilecek, ne bağış edilecek. Bunların çalışmalarını nezaret kendisine tamamlamış bulunuyoruz.'

Muhabir: Ayşe Şensoy

Kaynak: AA