Dragos Arkeolojik Kazı Alanı’nda gerçekleşen "Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi"ne, bölgedeki yatırımcılar ve uzmanlar katıldı. Zirvede; dönüşen Kartal’ın geleceği, ‘Kartal’ın Renkleri’, ‘Yabancı Yatırımcıların Gözünden Kartal’, ‘Uzmanlar Ne Diyor?’, ‘Kartal’ın Değişen Kent Kimliği’, ‘Neden Kartal?’ ve‘Kartal Yüksekten Uçuyor’ başlıklarıyla ele alındı.

"İKİNCİSİ ÇOK DAHA BAŞARILI"

Kartal öteden beri halkıyla yatırımcısıyla iç içe gelen sürekli bir arayış içerisinde sürekli bir devinim içinde planlı bir şekilde Kartal'ı kalkındırmaya çalan bir bölge olduğunu dile getiren Usta, "Geçen yıl bunun ilki düzenlenmişti ve çok faydalı olmuştu ve herkes bundan çok memnun kaldı. Bu ikincinin çok daha başarılı olacağını, çok daha ilgi çektiğini ve daha fazla katılımcının olduğunu görüyorum mutlu oluyorum. Kartal sürekli bir gelişim içerisine. Kartal'ın belki diğer bölgelerden farkı değişimin gelişimin bir vizyonu, hedefi ve vizyonu var. Düşünerek dönüşmek gibi bir temadan bahsedilmiştir. Düşünmek yetmiyor bütün fikirlere de açıklar. Bu fikirler aynı potada eritilip çeşitli platformlarda Kartal için doğru kararlar çıkıyor. Dolayısıyla geçen seneden bugüne değişen çok şey var. Her şey giderek daha fazla gelişiyor. Ben inanıyorum ki bu zirve Kartal'a çok şey katacak" diye konuştu.

"BAŞIMI SOKACAK BİR EVİM OLSUN ANLAYIŞINDAN ÇIKMAK DURUMUNDAYIZ"

Usta, konuşmasına söyle devam etti;

"Biz artık ne olursa olsun başımı sokacak bir evim olsun anlayışından çıkmak durumundayız. Bizim gerek sahip olduğumuz potansiyel gerekse de sahip olduğumuz şu andaki ülke olarak söylüyorum cebimizdeki gelirin daha fazlasını değerlendirmemizi daha fazla kaygılarımızın olmasını gerektirir. İnsan olma, medeni olmak ve toplum olmak bu. Dolayısıyla önce insanlar sonra şehir ve kent sanatla kültürle ve sporla iç içe olmalı. Bu açıdan Kartal buna öncülük ediyor"

Kaynak: DHA