AKP iktidarının günlük hayatı camiye dahil etme çabalarına bir yenisi daha eklendi. AKP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özen Kızılırmak, Hristiyanları örnek göstererek yeni evli çiftlerin imam nikahı ve resmi nikah törenlerinin camide yapılması için Diyanet İşleri Başkanlığı'na proje sunacaklarını söyledi. Kızılırmak, yeni doğan bebeklerin kulağına ezanla isimlerinin fısıldanması işleminin de aynı şekilde yapılması gerektiğini savundu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi de olan Kızılırmak, "Hıristiyanlar kilisede evleniyor. Papaz ilahiler eşliğinde onları evlendiriyor. Bizde de isteyenler resmi nikahını da camide kıydırsın. Camide davetlilerin katılımıyla imam nikahı da kıyılsın. Yabancılar bunu yapıyor, hatta filmleriyle gözümüze bile sokuyorlar. Biz böyle bir şey önerdiğimizde hemen bir kesim 'irtica hortladı, şeriat geliyor' diye çığlıklar atar" dedi.

'EVDE DÖRT DUVAR ARASINDA FISILDIYORUZ'
Yeni doğan bebeklere İslami usülde gerçekleştirilen isim konulması töreninin de çok tenha geçmesinden yakınan Kızılırmak, şu ifadeleri kullandı; "Hristiyanlar yeni doğan çocuklarını kiliseye götürüyor. Orada vaftiz törenleri yapılıyor. Papaz bebeği kutsuyor, arındırıyor. İyi insan olması için dua ediliyor. Biz ise yeni doğan bebeğin kulağına, evde, dört duvar arasında üç kişinin katılımıyla ismini fısıldıyoruz. Bu törenin camide yapılmasını önereceğiz."

Özen Kızılırmak, İzmir İl Müftülüğü ve ilçe müftüleri ile görüştükten sonra geliştirdikleri projenin manevi duyguları artıracağını, camilerin daha çok hayatın içinde olacağını savundu. 

 

 

http://www.birgun.net/news/view/akpden-nikah-acilimi-resmi-nikahinizi-da-camide-kiydirin/7865