YENİ CHP KÜRTLERLE UZLAŞACAK MI? KRİZE TEPKİ BİR STRATEJİNİN ÜRÜNÜ MÜ?

adaletbiz

Evet tutuklu milletvekili krizi bir AKP stratejisidir. Bilinen bir gerçek var; AKP PKK, KCK, BDP yi bu süreçte dışlayamaz, bunun sonucu olarak da KCK da tutuklu milletvekillerinin ve Hatip Dicle'linin durumunu çözüme kavuşturmak zorunda ve yeni ANAYASA ile de kürt sorununa bir çözüm bulmak durumunda ve de zorundadır, aksi halde iktidarı sallanacaktır; ama bu sorunun çözümü de öyle kolay değildir. AKP nin tutucu ve milliyetçi kesimi bütün bu gelişmelere tepki duyacak, MHP bu gelişmelere sert tepkiler koyarak AKP tabanını oymaya çalışacaktır.
AKP PARTİ STRATEJİSİ BAŞTA CHP OLMAK ÜZERE MUHALEFETİ BU OYUNA KATMAK VE KÜRT SORUNU İÇİN KAMUOYU YARATMAKTIR.
AKP bu staratejisinde daha başında başarılı oldu. Kendi tutuklu milletvekillerini savunan CHP tutarlı olmak adına meclis " 550 milletvekili ile toplanmalıydı, bu iktidarın ayıbıdır." diyor. Her ne kadar açıklamalarda Hatip Dicleli'nin durumu farklı gösterilmeye çalışılsa da durumu budur. MHP AKP nin bu stratejisini sezinledi ve BDP ile aynı parelele düşmemek için milli iradeye saygıyı öne çıkararak boykot ve yemin etmeme eylemine itibar etmedi.
SİYASET TAVLA DEĞİLDİR, OLSA OLSA SATRANÇTIR.
CHP AKP nin bu oyununa saflığından mı geldi, yoksa CHP nin de bir stratejisi mi var? CHP tavla mı oynuyor, satranç mı? Bize göre CHP bu krizde satranç oynamaya çalışıyor. Krize karşı bu tepki YENİ CHP nin stratejisidir. CHP kürt sorununa çözümüne katkı vermek, gerçekleşecek barışa katkı vermek ve Kürt halkına yaklaşmak, en azından büyük şehirlerdeki ılımlı kürtlerin desteğini almak istiyor. GELECEK GÜNLER ÇOK ŞEYLERE GEBE..