10 milyonu aşkın İstanbullu yenilenen belediye seçimi için tekrar sandık başına gitti. AKP'nin İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İl Başkanlığı'nda Ekrem İmamoğlu'n seçim sonunçlarından dolayı kutladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan CHP adayı Ekrem İmamoğlu teşekkür konuşması yaptı.

[Haber görseli]

CEM KÜÇÜK: HEZİMETTİR

İmamoğlu'nun zaferinin ardından AKP'ye yakınlığıyla bilinen gazetecilerden peş peşe açıklamalar geldi. AKP kalemi Cem Küçük "Bu sonuç kabul edelim ki AK Parti için hezimettir." dedi.

[Haber görseli]

"SIRADAN BELEDİYE KAZANANA ZAFER KAZANDIRDIK"

Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği

Yenilginin ardından "Belediyelerle geldiniz belediyelerle gidebilirsiniz." diyen yandaş yazar Abdurrahman Dilipak, sözlerine şöyle devam etti: "23 Haziran sürecinde birçok kişiyi aradım ama ulaşamadım. Benim bir derdim yoktu. Sadece gözlemlerimi paylaşmak istiyordum. Sıradan bir belediye seçimi kazanan adama zafer kazandırdık."

"PELİKAN BARONLARI"

AKP'ye yakın Yenişafak gazetesinin yazarı, Aydın Ünal, yenilginin faturasını 'Pelikan Baronları'na kesti. Ünal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yoo! Erken de değil, susma zamanı da değil artık. - 31 Mart’ta hezimet yaşattılar, Gereksiz yere seçim tekrarı yaptırdılar, Kötü kampanyayla tekrar hezimete yol açtılar. Boğaz’a nazır yalılarında PELİKAN baronları “nasıl da kemirdik” diye kadeh tokuşturuyor olmalı şu an!" dedi

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1453490/AKP_kalemleri_kazan_kaldirdi_.html