ANKARA

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ebeler ve Hemşireler Günü'nde kendisinden kızının tedavisi için yardım isteyen hemşire Ayşe Adıgüzel'e destek sözü verdi.

Bakan Akdağ, Sağlık-Sen tarafından Ebeler ve Hemşireler Günü dolayısıyla bir otelde düzenlenen "Sizler Umudun Adısınız" programına katıldı.

Programın açılışında konuşan Akdağ, sağlık çalışanlarının kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı sağlık çalışanlarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

"Sizden kızımın sağlığını istiyorum"

Sağlık Bakanı Akdağ, konuşması sırasında kürsüye 81 ilden gelen bazı ebe ve hemşireleri davet ederek, unutamadıkları anları paylaşmalarını istedi.

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil yoğun bakım servisinde görev yapan hemşire Ayşe Adıgüzel, 3 yaşındaki kızının tedavisi için göz yaşları içinde Bakan Akdağ'dan yardım istedi.

Kızının "MPS TİP 4A" diye adlandırılan bir tür genetik hastalıkla mücadele ettiğini ifade eden Adıgüzel, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Günde bin 500 hastaya bakıyoruz. Çoğu hastaya şifa kaynağı olurken ben bir anne olarak Sayın Bakanım şifa kaynağı olamıyorum. Sizden kızımın sağlığını istiyorum. Kızama 6 ay önce 'MPS TİP 4A' tanısı konuldu. İlacı var, tedavisi yüzde yüz değil ama komplikasyonları engelliyor. Kızım gözümün önünde eriyor. İşteyken hastalardan dua alıyoruz, mutlu oluyorum, 24 saat ayakta kalıyoruz ama dua alıyoruz. Eve gittiğimde kızımın ağrıları oluyor. İlacın maliyeti yüksek olduğu için SGK tarafından karşılanamıyor, 5 yaş üzeri alabiliyor. Kızım 3 yaşında, alamıyor."

Hemşire Adıgüzel'in sözleri üzerine duygulanan Bakan Akdağ, Türkiye'nin dünyada vatandaşlarına sağlık hizmetini sunma hususunda en cömert ülkelerden biri olduğunun altını çizdi. Akdağ, bu meselenin üzerinde duracağını söyledi.

Bakan Akdağ, "Bunu inceleyeceğim. Sizin telefonunuzu da alacağım ve size bilgi vereceğiz." dedi.

Muhabir: Duygu Yener

Kaynak: AA