AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Mecliste basın mensuplarına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin kurultay konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerini değerlendirdi. "Hafta sonunda Cumhuriyet'in en büyük, en eski, en köklü partilerinden birinin utançla izlediğimiz kongresine şahitlik ettik" diyen Turan, kurultayın "Mustafa Kemal'in partisinin" geldiği yer açısından sadece siyasetçileri değil, vatandaş olarak da kendilerini üzdüğünü ve rahatsız ettiğini söyledi.

ŞEREF VE NAMUS KAVRAMI

Ülkede 75 milyon insanın birlikte yaşadığına işaret eden Turan, karşılıklı nezaket ve saygıyı koruyacak adımlar atmak zorunda olduklarını vurguladı. Dünkü tablonun Türkiye'de hala siyasi kültürün nezaketten ne kadar uzak olduğunu ve siyasi ahlakın ne kadar dışında olabildiğini bir kez daha gösterdiğini belirten Turan, öne çıkan hakaretlerden birinin Kılıçdaroğlu'nun ısrarla ifade ettiği şeref ve namus kavramı olduğunu söyledi.

KILIÇDAROĞLU BU KAVRAMLARI AĞZINA ALMA

Turan, "Bence, Türkiye'de şeref ve namus kavramını en son ağzına alacak kişi Kılıçdaroğlu'dur. Herkesin seçimle, delegeyle iş başına geldiği bir siyasi atmosferde çok büyük kaset operasyonuyla göreve gelmiştir. Kaset operasyonuyla iş başına gelen bir insanın siyasi nezaketin çok ötesinde hakaretle beraber şeref ve namus vurgusu yapması akla ziyan bir şeydir diye düşünüyorum" diye konuştu.

 

Kaynak: HABER7.COM