HDP’lilerin dokunulmazlıkları kaldırılacak mı? Konu A Haber’de yayınlanan Arka Plan programında masaya yatırıldı... Programda konuşan Ak Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, HDP'nin Türkiye'yi Lahey'e şikâyet edeceğini söyledi. Kocabıyık "Birleşmiş Milletlere, Türkiye etnik temizlik yapıyor, sivil katliam yapıyor diye daha önce de şikâyette bulundular" dedi... Kocabıyık, HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kalkması gerektiğini söyledi.

"ZABITLAR TARİHİ VESİKALARDIR"

TBMM'nin kürsüsüne çıkıyorlar, o kürsüde zabıtlarda yer alması için ve bunu bir strateji dahilinde yapıyorlar, orada kavram seti oluşturmaya çalışıyorlar. Etnik temizlik yapıyor Türkiye diyorlar, sivil katliam yapıyor diyorlar, tehcir yapıyor diyorlar, niye? Resmi belgelere girsin diye. Uluslararası mahkemeler nezdinde en makbul metinler parlamento zabıtlarıdır, tarihi vesikalardır.

"HDP, TÜRKİYE'Yİ ŞİKÂYET EDİYOR"

Geçen yılın Ağustos ayında HDP'nin eş başkanları BM'ye ve bir sürü kuruluşa Türkiye'yi şikayet etmişler. Daha sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine defalarca ettiler, cevabını da aldılar. Ama 5 Şubat 2016'da Bingöl milletvekilleri aracılığıyla yine BM'ye ve başka uluslararası kuruluşlara Türkiye'ye acil müdahale çağrısı yaptılar. 

"TÜRKİYE'Yİ LAHEY'E ŞİKÂYET ETMEYE HAZIRLANIYORLAR"

Meclis'te bir tartışmada da ağızlarından kaçırdılar; Türkiye'yi Lahey'e şikâyet edeceğiz diye. Buna hazırlık yapıyorlar. Şimdi bu Türkiye Cumhuriyeti parlamentosunun milletvekili sıfatını taşımaya layık insanlar mı?

Kaynak: HABER7.COM