AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 'Algı Yönetimi' çalıştayında, Türk milletini uyutmaya, aldatmaya ve algısını yönetmeye çalışan her türlü bilinçaltı kurgulamaya karşı yasal önlemler getirilmesi gerektiği belirtildi.

Partiden yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'ın başkanlığında 'Algı Yönetimi' çalıştayı yapıldı.

Çalıştayda, Sosyal Politikalar Birim Başkan Yardımcıları Ayşe Türkmenoğlu, Bayram Özçelik, Mazhar Bağlı, Yılmaz Tezcan, GENAR Araştırma Danışmanlık Eğitim Merkezi Başkanı İhsan Aktaş, Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Başkanı Şaban Kardaş, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Haldun Narmanlıoğlu ile çeşitli kurumlardaki bazı uzmanlar 'algı yönetimi' ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Çalıştayda, özellikle sosyal medyada algı yönetiminin önemli olduğu, ülke içinde ve dünya kamuoyunda farklı, maksatlı ve olumsuz algıların birçok elden oluşturulduğu, bu durumun da ülke içinde ve uluslararası mecrada kanaat oluşturma konusunda etkili olmaya başladığı belirtildi.

Farklı algılar oluşturularak inanılması asla mümkün olmayan bilgi ve durumların genele yayılması ve zihinlerde yer etmesinin sağlandığına dikkat çekilen çalıştayda, algı yönetiminin, ikna ve inandırma faaliyetleri olarak da tanımlanabildiğine işaret edildi. Algı yönetiminde 'amaca götüren her yol mubahtır' düşüncesinin hakim olduğu, bu nedenle doğru bilgiyi yaygınlaştırmanın ve yanlış bilgilerin etki alanlarını azaltmanın yollarının sistemli bir şekilde bulunması gerektiği vurgulandı.

Çalıştayda, bilgi akışının doğru sağlanması, gücün kontrol altına alınması ve ciddi planlamaların yapılmasıyla güçlü devlet olunacağı, Türk milletini uyutmaya, aldatmaya ve algısını yönetmeye çalışan her türlü bilinçaltı kurgulamaya karşı yasal önlemler getirilmesi, özellikle sosyal medyanın suç işleme anlamında ayrıcalıklı alandan çıkmasını sağlayacak yasal düzenlemeler yapılması gerektiği kaydedildi.

Kaynak: AA