AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu’nun asgari ücretlilere yönelik konuşmaları sosyal medyada tepki çekti. Akbaşoğlu, çay ve simit hesabı yaparak asgari ücretlilerin geçmişe nazaran daha iyi bir durumda olduklarını ileri sürdü. Asgari ücretlinin Türkiye’de daha iyi durumda olduğunu söyleyen Akbaşoğlu, “Dolar bazından da alsan, altın bazından da alsan, simit çay hesabı da yapsan asgari ücretlinin durumunun daha iyi olduğunu ispat edeceğim.” dedi.

İçinde bulunulan koşulları 2002 yılı ile karşılaştıran Akbaşoğlu, asgari ücretlinin geçmişe oranla daha iyi durumda olduğunu belirterek çay simit hesabı yaptı: “Kaç lira bir bekar çalışanın asgari ücreti 2 bin 20 lira. 1 çay 1 simit 2 lira. 5 kişilik bir aile sabah kahvaltısında ne kadar tüketmiş olur? 10 lira. 3 öğün çarpı 10 30 lira yapar. Peki bir ay kaç gün 30 gün. 30 çarpı 30 eşittir 900 lira. Asgari ücret ne kadardı? 2 bin 20 lira. 20 bin 20 eksi 900 ne yapar? Demek ki bin 120 lira cebinize kalıyor.”

Akbaşoğlu’nun konuşmasının gündem olduğu gün İstanbul halindeki bazı meyve ve sebzelerin satışı şu şekildeydi;

Soğan 7 TL,
Biber 12 TL,
Domates 14 TL,
Patates 7.5 TL.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun asgari ücret için çay ve simit üzerinden yaptığı konuşmaya tepkiler gelmeye devam ediyor. 

İnegöl arıcılığında yeni dönem başladı İnegöl arıcılığında yeni dönem başladı

Video:    https://youtu.be/9RCo7pwcz1Y

Kaynak: https://www.gazeteduvar.com.tr/gundem/2019/04/17/ak-parti-baskan-vekilinin-cay-simit-hesabi-tepki-cekti-aileye-3-ogut-simit-cay/