AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığınca başlatılan proje kapsamında, İzmir ve Manisa'da yaşayan 33 Roman vatandaş Umre'ye gönderildi.

İzmir'den gece yola çıkan Umre kafilesi, sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı'na geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, dış hatlar terminaline gelerek kafileyi uğurladı.

Özdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, kafilenin umre ziyaretini tamamlayıp 21 Mayıs'ta Türkiye'ye döneceğini, 22 Mayıs'ta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edeceğini söyledi.

Ramazan ayından önce Çanakkale, Bursa, Edirne, Kocaeli ve Manisa'da yaşayan 33 Roman vatandaşı daha Umre'ye göndereceklerini ifade eden "Projeyle farkındalık yaratmak istiyoruz. Diyoruz ki, 'Hayır yapanlar, sevap işleyenler, okul açan kardeşlerimiz eğer mahallelerinizde maddi imkanı zayıf olanlar varsa etnisitesine bakmadan bu kardeşlerimizi Umre'ye gönderin. Bir hayrınız da böyle olsun." dedi.

"Bu mutluluk anlatılmaz"

Kafileden Umut Dum da Manisa'dan 8 aile bir araya gelerek Umre'ye gideceklerini belirterek, "Çok mutluyuz. Peygamber efendimizi huzuruna gideceğiz inşallah. Bu mutluluk anlatılmaz." diye konuştu.

Uğurlamanın ardından kafile, Türk Hava Yollarının tarifeli uçağıyla Medine'ye gitti.

Kaynak: AA