THY Minsk Müdürü Eyüp Atay, Belarus'un eğlence sektörünün yanı sıra kültür turizmi için de ideal bir ülke olduğunu söyledi.

Atay, yaptığı açıklamada, Belarus'un çok güzel bir ülke olduğunu, UNESCO'nun dünya mirası listesinde bulunan yerleri bulunduğunu belirtti.

"Ülkenin başkenti Minsk mutlaka görülmesi gereken bir şehir. Eğlence sektörünün yanında kültür turizmi için de çok ideal bir ülke. Aileleri de buraya bekliyoruz." diyen Atay, Belarus'ta Türk vatandaşlarına 2014 yılının Haziran ayından bu yana vize uygulanmadığını anımsattı.

Belarus'ta 30 gün vizesiz ikamet edebileceğini dile getiren Atay, Türk Hava Yollarının ülkeye haftada 4 olan sefer sayısını 7'ye çıkarmayı hedeflediğini aktararak, "10 yıldır bu hatta uçuyoruz. Haftanın 7 günü sefer düzenlememiz durumunda, yolculara çeşitli sürprizler yapacağız." diye konuştu.

"Türkiye Belarus'u ilk tanıyan ülke"

Belarus'u, 1991 Aralık ayında bağımsızlığına kavuştuğunda ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu dile getiren Darama, "İlişkilerimiz ilk günden bu yana iyi bir seyir izliyor. İş birliğimizin başta ticaret ve ekonomi olmak üzere her alanda ileriye götürülmesine yönelik, iki tarafta da samimi bir irade mevcut." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA